Ο ΑΣΙΑΘ για 20η συνεχή χρονιά έκοψε τη βασιλόπιτα του στο Καστελόριζο

Ο ΑΣΙΑΘ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ 20η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 20η συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο ταξίδι που πραγματοποιούντα μέλη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου στο Καστελόριζο, κατά τις πρώτες ημέρες κάθε έτους. Τέσσερα ιστιοπλοϊκά σκάφη της δύναμης του Συλλόγου (Πανορμίτης, Das Boot, Αρμίδα και Telchinis) ταξίδεψαν το Σάββατο 3 Ιανουαρίου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το πολύ κρύο, και έφτασαν στο ακριτικό νησί - κοντά στους νησιώτες.
Οι συνολικά περίπου 20 ιστιοπλόοι διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο μια όμορφη γιορτή το πρωί της Κυριακής 4 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Καστελόριζου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοπή της Βασιλόπιτας του ΑΣΙΑΘΡ παρουσία των αρχών του νησιού. Στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα στα 50 περίπου παιδιά του νησιού και συγκεκριμένα σε όλους τους μαθητές ηλικίας νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Επίσης στο ταξίδι έλαβαν μέρος και 2 ιστιοπλοϊκά σκάφη από την Τουρκία, με ιστιοπλόους από το Μαρμαρίς, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοικού Συλλόγου του Μαρμαρίς κ. Cem Teκdag, ο οποίος ήταν και φιλοξενούμενος των Ροδιτών ιστιοπλόων. Τα 4 σκάφη επέστρεψαν στην Ρόδο την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου μετά από δύσκολο ταξίδι, αφού και κατά τη διάρκεια της επιστροφής επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι και τσουχτερό κρύο.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά δείχνει ότι βρίσκεται και έμπρακτα κοντά στους ακρίτες του Αιγαίου και αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό του έργο.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...