Οχτώ μήνες μετά…

Οχτώ μήνες μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, που επέβαλε με βίαιο και προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μπορούμε πλέον να πούμε ότι...
η κίνηση αυτή έσπασε τα μούτρα της στην πρώτη στροφή.

Και αυτό γιατί ουδείς από τους κυβερνώντες δεν πίστεψε ότι αυτός ο «ωραίος» αγώνας, που ξεκίνησε από το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, θα είχε συνέχεια και κυρίως συνέπεια. Νόμιζαν δηλαδή ότι θα ξεμπέρδευαν τόσο εύκολα με την πλειονότητα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Πίστεψαν ότι το καλοκαίρι που ακολούθησε μετά την επαίσχυντη πράξη τους θα λειτουργούσε απορρυθμιστικά. Πίστεψαν ότι με τις υποσχέσεις και το μόρφωμα της ΔΤ θα διασπούσαν τους εργαζόμενους.

Λίγα μπόρεσαν να καταφέρουν. Γιατί όταν υπάρχει ακαταστασία συνεχόμενη, όχι μόνο δεν διορθώνεται, αλλά γίνεται και χειρότερη. Και φτάσαμε να διανύουμε τον δεύτερο μήνα του 2014 με την ΕΡΤ Ορen, την ΕΡΤ3 και τα ραδιόφωνα σε Αθήνα και περιφέρεια να μεταφέρουν παντού την ελεύθερη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αυτήν την επιτυχία κάποιοι στο Μαξίμου αδυνατούν να την καταλάβουν. Γιατί εκτίμησαν λάθος. Γιατί πίστεψαν πως η «αποκατάσταση» της τάξης ελέω ελληνικής προεδρίας θα έβαζε μια τελεία. Ελα όμως που δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα λογάριαζαν. Πνιγμένοι μέσα στην παρανομία και τη νομική ακαταστασία, της ΔΤ και τώρα της ΝΕΡΙΤ, κάνουν κινήσεις που προδίδουν τα πραγματικά αίτια του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ φόβιζε. Και φόβιζε γιατί ενοχλούσε. Ενοχλούσε γιατί μπροστά στα ιδιωτικά μιντιακά συμφέροντα είχε μια άλλη προσέγγιση. Μια προσέγγιση κοινωνικού πολιτισμού. Στην εποχή των μνημονίων και της ημιμάθειας μόνο μια ελεγχόμενη ΝΕΡΙΤ χωράει.

Ενα μικρό άνευρο κανάλι που δεν θα ενοχλεί. Μια ακαταστασία που δεν θα προδίδει τους ακατάστατους.

Πολλοί ξένοι συνάδελφοί μας, κυρίως από τη Γαλλία, εξακολουθούν να προβληματίζονται για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα τα μνημονιακά χρόνια που διανύουμε. Το κλείσιμο της ΕΡΤ έβαλε ζήτημα για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα σας, μου λένε. Κρίσιμος και επίκαιρος ο προβληματισμός τους, καθώς οι καθημερινές πρακτικές των κυβερνώντων τον επιβεβαιώνουν.

Τους κάνει δε εντύπωση η εκδικητικότητα που με κάθε τρόπο βγάζει η κυβέρνηση απέναντι στους απολυμένους της ΕΡΤ. Τα γράφω αυτά για να μην τρέφει αυταπάτες η κυβέρνηση ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ ξεχάστηκε από τους συναδέλφους μας των ευρωπαϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ημερολογιακά είμαστε στον Φεβρουάριο και ακολουθεί ο Μάρτιος. Ανοιξη.

Περικλής Γρύσπος (Δημοσιογράφος, πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ)

ΠΗΓΗ: nonews-news

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...