Οριστική επίλυση του ακτοπλοϊκού ζητά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/10/2022

- Σήμερα Κυριακή 30/10/22 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλων των Φορέων , Δήμου Ηρωικής Ν. Κάσου , Συλλόγου Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου , Συλλόγου Εν Ελλάδι Κασίων με την ταυτόχρονη διαμαρτυρία τηλεοπτικά μέσω ζωντανών εκπομπών , τόσο από την Κάσο με μαζική συμμετοχή των κατοίκων στη  Πλ. Δημαρχείου όσο και από την Κασιώτικη παροικία της Αθήνας στα γραφεία του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων.

Στα γραφεία του Συλλόγου εν Ελλαδι Κασίων συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα για να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση της ακτοπλοικής συγκοινωνίας της Κάσου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών  που βρισκόταν στην Αθήνα συμμετείχε στη διαμαρτυρία και ενημέρωσε το κοινό για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σύλλογο. Συγκεκριμένα οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σύλλογο επαγγελματιών μετά την εκλογή του νέου ΔΣ είναι οι κάτωθι :

  • 03/10/2022 Έγγραφη διαμαρτυρία και Αιτήματα του Συλλόγου προς Υπ. Εμπορ. Ναυτιλίας σχετικά με την ακτοπλοικη σύνδεση της Κάσου με τον Πειραιά και την Κρήτη .Ζητώντας άμεσα την αποκατάσταση της συγκοινωνίας για το μεσοδιάστημα 20/10/22 ως 1/11/22 που αναμενόταν το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού για τη γραμμή με πλοίο Β’ κατηγορίας.

 

  • 20/10/2022 Υλοποίηση συνάντησης με Υπ. Εμπορ. Ναυτιλίας κ. Παλκιωτάκη Ι. σε συνεργασία με τους Προέδρους Συλλογου Εν Ελλάδι Κασίων και Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων καθώς και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντη Β. προκειμένου να ζητήσουμε οριστική λύση του θέματος της ακτοπλοικής συγκοινωνίας . Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε για την πορεία του Διαγωνισμού καθότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία και ο Υπουργός υποσχέθηκε τουλάχιστον 1 δρομολόγιο για το μεσοδιάστημα 20/10/22 – 1/11/22 από Πειραιά μέσω Κρήτης για κάλυψη αναγκών του νησιού σε προμήθειες καθώς και μετακινήσεις πολιτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό παραδόθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματιών σχετικά με την ακτοπλοική σύνδεση γενικότερα και Προτάσεις για την διεύρυνση του δρομολογίου του ταχύπλοου  SPEEDRUNNER από 1/5/22 εως 1/10/22 με 4 δρομολόγια την εβδομάδα. Επίσης αναφερθήκαμε στο σοβαρό πρόβλημα του υψηλού κόστους των εισητηρίων και ζητήσαμε

 

 

 

 

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ για τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ καθώς και ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ για συνδιασμό ΕΠΙΒΑΤΗ-ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

  Στη σημερινή συνάντηση-διαμαρτυρία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα συνολικά της συγκοινωνίας της Κάσου , τόσο της ακτοπλοικής όσο και της αεροπορικής . Απαιτείται να δωθεί επίσης έμφαση στις ανταποκρίσεις των πτήσεων από Αθήνα – Ρόδο ώστε ο χρόνος αναμονής των επιβατών για τη πτήση Ρόδο-Κάσο να είναι ο ελάχιστος δυνατός και επίσης το κόστος των εισητηρίων να είναι χαμηλότερο. Τονίστηκε ότι το ζήτημα της συγκοινωνίας της Κάσου έχει άμεση σχέση με την τοπική Κοινωνία και έχει αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού και αν συνεχιστεί η κατάσταση θα οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες σε οικονομική καταστροφή.

Πρότεινε να γίνουν Συλλογικές ενέργειες  ΑΜΕΣΑ από όλους τους Φορείς , Δήμος και Σύλλογοι προς όλες τις αρμόδιες Αρχές με δυναμική παρουσία.

 

 

Η Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

 

Μαρία Τσακίρη                                                                  Μηνάς Ηλιακώστας       

                              

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...