Οργή νοσοκομειακών γιατρών της Ρόδου κατά της 2ης ΥΠΕ για τα χειρουργεία

Την οργή των νοσοκομειακών γιατρών της Ρόδου προκάλεσε έγγραφο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων που έφθασε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να χειρουργούν επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι λίστες αναμονής των χειρουργείων.

Το έγγραφο καταγγέλθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τους παριστάμενους γιατρούς να εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν, προασπίζοντας το κύρος του νοσηλευτικού ιδρύματος και του ΕΣΥ.
«Ζητάμε βοήθεια, ζητάμε ενίσχυση σε προσωπικό και αντί αυτού μας έρχεται το έγγραφο της ΥΠΕ που εξευτελίζει το Νοσοκομείο. Μας αξίζει αυτό; Αξίζει αυτό στους λιγοστούς συναδέλφους που δίνουν καθημερινή μάχη εδώ μέσα; Πότε ήρθε επείγον περιστατικό στο νοσοκομείο και δεν χειρουργήθηκε;», αναρωτήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος Πολύμνια Γαλανού, η οποία εφημερεύει 18 μέρες τον μήνα, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Πρόσθεσε ότι το έγγραφο της ΥΠΕ «καταπατά τη λογική, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια μας» και κατήγγειλε ότι υποκινήθηκε από κάποιους μέσα από το Νοσοκομείο, οι οποίοι θα πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτό.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστήριξαν ότι το έγγραφο είναι διάτρητο και ότι δεν στοχεύει στην αποσυμφόρηση της λίστας χειρουργείων (την οποία επικαλείται) αφού αναφέρεται στα επείγοντα περιστατικά που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο.
«Θα βαφτίζονται διάφορα περιστατικά ως επείγοντα και θα οδηγούνται στην ιδιωτική κλινική. Κανένας δεν θα το κάνει αυτό για την ψυχή της μάνας του», τόνισε με τη σειρά του ο διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, Γιώργος Τριάντος, για να προσθέσει ότι το ίδρυμα με πενιχρά μέσα και πολλές ελλείψεις ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο του και ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να έχει απολύτως ξεκάθαρους και σαφείς όρους.
«Είναι μια ευκαιρία να αποκαλυφθούν ποιοι είναι αυτοί που κόπτονται για το συμφέρον του Νοσοκομείου Ρόδου και του ροδιακού λαού, και ποιοι είναι εκείνοι που προσπαθούν να αποδυναμώσουν το έργο και την προσφορά των γιατρών, ενδυναμώνοντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όσους βγαίνουν κάθε μέρα και υποστηρίζουν ότι μάχονται για το καλό του Νοσοκομείου. Να δούμε τη στάση τους απέναντι μας, για να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι τους», κατέληξε ο Γιώργος Τριάντος.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...