Ονομαστήρια Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιου

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου εόρτασε  το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων. Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος. Το απόγευμα της Παρασκευής 6ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου. Συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήρθαν να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανος. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού. Ανταπάντησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στον Εσπερινό του Αγίου και στην εορτή του.

Το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Αμβροσίου, με τη συμμετοχή ολοκλήρου του Ιερού κλήρου της κάτω Καρπάθου και πλήθους λαού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού. Η η κ.Σέβα Ασπράκη, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Βωλάδας, απήγγειλε εόρτιους στίχους, ενώ μέλη της Εκκλησιαστικής Χορωδίας της Μητροπόλεως με επικεφαλής την κ.Ειρήνη Λιτού, απέδωσαν τις ευχές τους με ψαλτοτράγουδα και έμμετρο λόγο.

Τους εορτίους ύμνους της ακολουθίας του Αγίου Αμβροσίου απέδωσε εξαιρετικά χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ.Γεωργίου Χατζήπαπα και τους Ιεροψάλτες κ.κ. Γεώργιο Καμπά, Μιχάλη Βούλγαρη, Μιχάλη Μουζουράκη και Φραγκίσκο Οικονομίδη.

Παρέστησαν και ευχήθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ.Γεώργιος Γεργατσούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Νισύριος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Καρπάθου - Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Φρούραρχος, οι Διοικητές των στρατιωτικών μονάδων του νησιού μας, ο Λιμενάρχης, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, οι Διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Απερίου, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου Καρπάθου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από διάφορα χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 30 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του.  Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου. Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν στον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου και του λαού, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πρεσβύτερος π.Δημήτριος Ζαγόρας. Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

 

Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...