Ομιλία του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ρόδος, Κυριακή, 28η Ιουνίου 2020

- Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ρόδου, Θεοφιλέστατε Μητροπολίτη Ολύμπου,

Κυρία Βουλευτά Μίκα Ιατρίδη, …………………………………..

Κύρια/ε Αντιπεριφερειάρχα, Κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Αγαπητέ Πρόεδρε της ΔΕΡΜΑΕ, Δήμαρχε Γιάννη Ιατρίδη

Αγαπητέ Πρόεδρε του Τοπικού …………………...

Αξιότιμε ………………….. Αξιότιμε …………..…… Φίλες & Φίλοι, Κυρίες & Κύριοι,

 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, το εμβληματικό τοπόσημο της Ρόδου μας. Την κοιλάδα που φιλοξενεί στην καρδιά της, το αέναο σύμβολο της ζωής, την Ροδίτικη Πεταλούδα μας.

Εδώ, που τον περασμένο χειμώνα, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, ο τόπος αυτός υπέστη ανείπωτες ζημιές, και που ο Δήμος μας προέβη στην άμεση αποκατάστασή τους.

Και σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ιατρίδη, που έφερε εις πέρας, αυτό που βλέπουμε σήμερα, και που σε τίποτα δεν μαρτυρά, το τι συνέβη εδώ, και το τι προσπάθεια απαιτήθηκε, για είμαστε χαμογελαστοί, και να απολαμβάνουμε σήμερα, την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Μέσα από κορονοιό και πανδημία, μέσα από γραφειοκρατία και χαρτομανία, μέσα από καθυστερήσεις, και από περιορισμούς. Μέσα από μύρια τόσα. Απ’ αυτά όμως που ο Γιάννης Ιατρίδης και οι συνεργάτες του, οι υπηρεσιακοί και οι εργαζόμενοι, ΔΕΝ καταλαβαίνουν τίποτα.

Και δεν μείναμε μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών. Προχωρήσαμε στην οριοθέτηση της εισόδου, ως σημείο αναφοράς, στη συνείδηση και στη μνήμη του επισκέπτη, που θα έρθει εδώ στην Κοιλάδα. Και φροντίσαμε, να αντιμετωπίσουμε την κοιλάδα, με την σοβαρότητα που της αρμόζει: οικολογικά, περιβαλλοντικά, με ασφάλεια, και με πυρασφάλεια. Με Νόμο, με νοικοκυριό, με μέτρο, και με τάξη. Με όραμα, και με δυνατότητες ανάπτυξης. Για την κοιλάδα, και για την γύρω περιοχή. Όμως αυτά, στην ώρα τους.

Η ανάδειξη της ιστορίας, αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ρόδου μας.  Αυτό, που χωρίζει το Άριστο, από το … μέτριο, αυτό που αναδεικνύει το γνήσιο και μοναδικό, από την απομίμηση και το ..Folklor. Στόχος του Δήμου μας, είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη, όλων των φυσικών, και ιστορικών μνημείων μας. Που απλόχερα, μας κληροδότησε ο ιερός τόπος μας.

Αυτό θα το επιτύχουμε, τόσο με τεχνικές παρεμβάσεις, όσο και με δημιουργία εμπειρίας, στο κάθε μνημείο.

 

Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, κατοικεί η νυχτοπεταλούδα Panaxia. Το σύμβολο της αλλαγής, της εξέλιξης, της βελτίωσης. Της απελευθέρωσης. Της εντυπωσιακής μεταμόρφωσης, στη φύση.

Εμείς λοιπόν, κρατάμε το συμβολισμό, και προσθέτουμε σήμερα, την σύνθεση δυνάμεων, την συνεργασία και την ισχυρή θέληση,

τα βασικά δηλαδή συστατικά της εξέλιξης, και της επιτυχίας.

 

Καλορίζικα και ας την Απολαύσουμε.

Με το καλό.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...