Ομιλία Νίκου Γερονικόλα στην Τελετή Έναρξης του Rhodes Chess Festival 2019

"Καλησπέρα σε όλους. Καλώς ορίσατε στη Ρόδο.

 

Είναι μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά τόσο για το νησί μας όσο και για τον Όμιλό μας να φιλοξενούμε στο Olympic Palace μια τόσο σημαντική Διοργάνωση όπως είναι το Rhodes Chess Festival 2019.

 

Θέλω εκ μέρους όλων των συνεργατών μου και όλου του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησής μας να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω πως θα είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο σπίτι σας.

 

Το Σκάκι είναι ένα από τα αθλήματα που θαυμάζω ιδιαίτερα, αν και δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ όσο θα ήθελα. Είναι ένα άθλημα που σφυρηλατεί προσωπικότητες και κυρίως που μαθαίνει έμπρακτα το σεβασμό στις ικανότητες του αντιπάλου. Ένα από τα πιο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, καθαρά αθλήματα. Και παρά το ότι πάνω σε μια σκακιέρα εξελίσσεται πάντοτε μια μάχη, είναι εντούτοις ένας ύμνος στην Ειρήνη.

 

Στρατηγική, διορατικότητα, υπομονή, προσήλωση στο στόχο είναι μόνο μερικές από τις αρετές που διαθέτει ένας σκακιστής. Αρετές που βρίσκουν εφαρμογή και στην καθημερινότητα. Και τολμώ να πω πως αν όλοι μας είχαμε ασχοληθεί έστω και λίγο με αυτό το ευγενές άθλημα, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

 

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Γνωρίζω ότι ανυπομονείτε να μπείτε στη μάχη. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός.

 

Ας κερδίσει ο καλύτερος!"

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...