Ομιλία Δημάρχου Σύμης κατά την αναγόρευση του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Σύμης

Ομιλία Δημάρχου Σύμης κατά την αναγόρευση του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Σύμης. -Εξοχότατε κύριε πρόεδρε της ελληνικής δημοκρατίας, -Σήμερα εορτάζεται η εβδομηκοστή τρίτη επέτειος της ημέρας κατά την οποία οι δυνάμεις του άξονος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, υπέγραψαν στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας σε τούτη την ιστορική επέτειο για το νησί μας, τα Δωδεκάνησα και την Ελλάδα να έχουμε κοντά μας τον πρώτο άνδρα της ελληνικής πολιτικής ζωής , τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο!!

Η παρουσία σας κύριε Παυλόπουλε σηματοδοτεί τη συνέχεια των ελληνικών αγώνων, αυτών που δίνουμε καθημερινά, για να κρατήσουμε άθικτη και ακέραιη την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία που η χώρα μας γέννησε.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης σας ανακηρύσσουμε επίτιμο δημότη του νησιού μας!!!

Για την συνεισφορά σας στην πολιτική και ακαδημαϊκή ζωή της χώρας μας.

Για την προάσπιση του δημοκρατικού ιδεώδους.

Για την ακούραστη υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας στα εθνικά ζητήματα.

Για τις παρεμβάσεις όπου και όποτε πρέπει με παρρησία, καίρια και αποτελεσματικά.

Για την αμέριστη συμπαράστασή σας στην απρόσμενη θεομηνία που χτύπησε το νησί μας στις 13 Νοεμβρίου και ήσασταν σύσσωμη η πολιτική σκηνή στο πλευρό μας βοηθώντας, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και να επιστρέψουμε ομαλά στην κανονικότητα.

Για την πηγαία σας ανθρωπιά σε θέματα κοινωνικού περιεχομένου.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που είναι αδύνατο να αναφερθούν σε κατατάσσουμε ως έναν από εμάς τους νησιώτες, τους ακρίτες, τους υπερασπιστές των συνόρων της χώρας μας!!

Σας ευχαριστούμε που δέχεστε αυτή την τιμητική προσφορά του Συμιακου λαού να θεωρείστε δημότης του νησιού μας .

Και πιστέψτε με, κύριε Πρόεδρε!

Για μας δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που έχει αντίκτυπο μόνο στα χαρτιά.

Για μας η αναγόρευση σας σε επίτιμο δημότη Σύμης πέρα από το τιμητικό, έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο .

Σας καθιστά συμμέτοχο στα ωραία και ευχάριστα αλλά και συναγωνιστή στα δύσκολα που περνάμε όλοι εμείς που είμαστε μακριά από το κέντρο λήψεως αποφάσεων.

Σας καθιστά συμμέτοχο στις πανηγυρικές εκδηλώσεις μας αλλά και συναγωνιστή στις προσπάθειες που καταβάλλουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της νησιωτικότητας.

Είναι δε ιδιαίτερη χαρά για μας να συνευρίσκεστε ανάμεσα μας στα επίσημα εγκαίνια του νέου λιμένα Σύμης. Ενός λιμανιού που θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στο νησί μας και θα λύσει μακροχρόνια προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης του όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ως εκπρόσωπος του Συμιακού λαού, καλώ στο βήμα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Μιχάλη Τσαβαρή, να αναγορεύσει τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, κύριο Προκοπη Παυλόπουλο, σε Επίτιμο Δημότη Σύμης!!

Με την αναγόρευση σας σε επίτιμο δημότη του νησιού μας, η σχέση μας, κύριε Πρόεδρε, γίνεται ακόμα πιο στενή και θα είμαστε όλοι μαζί συμπαραστάτες στους αγώνες που δίνετε καθημερινά από το αξίωμα που με ζήλο υπηρετείτε.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος...
Ένωση Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο και στις Δημοτικές...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου...