Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του γηπέδου 5*5 στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου

ΝΕΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του γηπέδου 5*5 στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου

 

Παραδόθηκε σήμερα, 16η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρα, προς χρήση το αποκατεστημένο γήπεδο 5*5 της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου. Το έργο με τίτλο: «Mini Αθλητικό Κέντρο Μεσαιωνικής πόλης», ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, προς χρήση.

Το έργο, αφορά στη σύμβαση εκτέλεσης έργου ποσού τριάντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα έξι ευρώ (36.456,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και περιελάμβανε την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα για την άθληση παιδιών  - στην παρούσα φάση - από 6 έως και 14 ετών.

Ειδικότερα, η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, στην οποία βρίσκεται το γήπεδο, είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Για την αποκατάστασή του, εκπονήθηκε κατόπιν οδηγίας του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, τεχνική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε αρμοδίως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και όλα τα λοιπά απαραίτητα όργανα.

Η μελέτη, που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, αφορούσε στην αντικατάσταση του κακής ποιότητας τεχνητού χλοοτάπητα με  συνθετικό τελευταίας γενιάς ο οποίος έχει ίδια όψη με το φυσικό. Ο τάπητας δεν καταναλώνει φυσικούς πόρους (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) για τη συντήρηση του και δεν χρειάζεται γέμισμα με σφαιρίδια καουτσούκ με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Ο νέος τάπητας, είναι διαπερατός για γρηγορότερη αποστράγγιση και καλύτερη χρήση σε συνθήκες βροχής, ενώ είναι και ευκολότερα επισκευάσιμος με τη δημιουργία νέων ραφών.

Παράλληλα της εκτέλεσης των εργασιών αντικατάστασης του φθαρμένου και μη λειτουργικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5*5 της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, συνεργείο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησε με αυτεπιστασία και καθαρισμό των τειχών από τη βλάστηση, καθώς και του περιμετρικού τμήματος του γηπέδου.

«Το 2023, είναι έτος, στο οποίο οι πολίτες, θα απολαύσουν τα αποτελέσματα των εργασιών μας τα προηγούμενα έτη. Εργαστήκαμε συστηματικά, προσηλωμένα και αποτελεσματικά, καταρτίζοντας πρόγραμμα δράσης, ιεραρχώντας προτεραιότητες, συντάσσοντας μελέτες, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση και εκτελώντας έργα. Έργα, τα οποία πλέον θα παραδίδονται προς χρήση στο Ροδιακό λαό, χωρίς όμως να σταματάμε τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσοτέρων που θα απολαύσουν τα επόμενα έτη. Το αποκατεστημένο γήπεδο 5*5 στη Μεσαιωνική πόλη, ήδη ξεκίνησε να αριθμεί περισσότερα παιδιά προς άθληση», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, συμπληρώνοντας ότι: «ο Δήμαρχος Αντώνης Β. Καμπουράκης και εγώ, ευχόμαστε και ελπίζουμε ο χώρος αυτός να γεμίσει με παιδικές φωνούλες, συμβάλλοντας παράλληλα στην άθληση, στο αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και στην κοινωνικοποίηση».  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων

και Υπηρεσίας Δόμησης

 

 

 

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 

Εσωτερική Διανομή:

  1. Αυτοτελές Γραφείο Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη.
  2. Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου.
  3. Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων (Φάκελος Έργου).
  4. Πρωτόκολλο Δήμου Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...