ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ολοκληρώθηκαν το πρωί (Τετάρτη) οι εργασίες της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης του ‘‘Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού’’ προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί το έργο του συγκεκριμένου Τμήματος του Πανεπιστημίου και να συνεχιστεί η ανάπτυξή του.
Στις εργασίες, απόντος του δημάρχου Ρόδου, μετείχε ο χωρικός αντιδήμαρχος Πεταλούδων Παναγιώτης Κυριακούλης, ενώ παρόντες ήταν οι πρώην δήμαρχοι Μάνος Κόκκινος και Χατζής Χατζηευθυμίου, καθώς και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Από πλευράς πανεπιστημίου μετείχαν: η πρόεδρος του ΤΕΠΑΕΣ Ελένη Θεοδωροπούλου -αναπληρώτρια καθηγήτρια, η καθηγήτρια Μαρία Καΐλα -πρώην αντιπρύτανης, ο καθηγητής Φραγκίσκος Καλαβάσης -Κοσμήτορας, η καθηγήτρια Αγγελική Δημητροπούλου -αντιπρύτανης, ο καθηγητής Αναστάσιος Κοντάκος και οι αξιολογητές: καθηγητές Γιώργος Φιλίππου από το πανεπιστήμιο Κύπρου, Μιχαλίνος Ζεμπίλας από το ανοιχτό πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Paul Zachos από πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Μιλώντας για τη δράση αυτή η πρόεδρος του Τμήματος κ. Ελένη Θεοδωροπούλου διευκρίνισε ότι πρόκειται για “ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που προτείνεται από το ΑΔΙΠ στα πανεπιστήμια, προκειμένου να αξιολογήσει τη λειτουργία τους. Η Συνέλευση του Τμήματος, συνέχισε η κ. Θεοδωροπούλου, αποδέχτηκε να συμμετέχει στη συνεργασία αυτή δεδομένου ότι θα ήθελε να κεφαλαιοποιηθεί το έργο του και στη συνέχεια να προχωρήσει η αυτοαξιολόγησή του και να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι δυνατότητες ανάπτυξής του”.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κυριακούλης υπογράμμισε ότι ο δήμος Ρόδου έχει κατανοήσει εδώ και χρόνια ότι η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του νησιού και γι’ αυτό έχει εντάξει στο σχεδιασμό του τη συστηματοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Με σχεδιασμό, επιμονή και συμπαράταξη υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας, τις δράσεις των οποίων εκτελεί ενώ ήδη από το 2007 συγκρότησε την πρώτη Επιτροπή Συνεργασίας του δήμου Ροδίων με το Πανεπιστήμιο. Πέραν τούτων παραχώρησε κτήρια για την στέγαση τμημάτων όπως είναι τα μεταπτυχιακά προγράμματα και εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιεί ανοικτές διαλέξεις με ομιλητές τους καθηγητές του πανεπιστημίου οι οποίες προσελκύουν πλήθος κόσμου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνεχή σύσφιξη συνεργασιών και θεσμών κάτι που όπως τόνισαν μόνο καλό μπορεί να αποφέρει.
“Στόχος, κατέληξαν, είναι η βελτίωση του πανεπιστημίου και οι τρόποι που θα αναζητηθούν για την βελτίωση αυτή. Ένα θέμα που άπτεται ωστόσο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, οι οποίες είναι περιορισμένες”.