Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάρπαθο

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της

 Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

 στην Κάρπαθο

- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάρπαθο από  τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2022.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν μετά από πρόσκληση της Επάρχου Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου, κυρίας Νικολαΐδου Καλλιόπης.  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Επαρχείου, η κα Νικολαΐδου ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις δομές μας  και υπήρξε διερεύνηση των χαρακτηριστικών της μελλοντικής μας συνεργασίας τόσο στο νησί της Καρπάθου, όσο και στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

Παράλληλα, στη συνάντηση των στελεχών του ΚΕΘΕΑ με το Δήμαρχο Καρπάθου Κο Νισύριο Ιωάννη στο Δημαρχείο Καρπάθου, τέθηκαν τα θεμέλια για μια ευρύτερη παρέμβασή μας στο νησί η οποία θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου. Τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκαν τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου, όπως επίσης  και το Λιμεναρχείο Καρπάθου όπου υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις  μας.

Οι παρεμβάσεις μας στο νησί ολοκληρώθηκαν με την πραγματοποίηση Δράσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού (Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών καθώς  και των συλλόγων διδασκόντων σε ζητήματα εξαρτήσεων.

Παράλληλα, προβήκαμε σε ενημερώσεις πολιτών, διανομή έντυπου υλικού και αφισοκόλληση στο κέντρο της Πόλης των Πηγαδιών 

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Στο νησί μας οι δομές που  εξυπηρετούν την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων είναι  το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και έχουν ενταχθεί από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο  Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο,  παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους.

 

 

 

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους  τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και  διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Οι δύο μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα: 22410 73751 & 22410 20343.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μαθητές απο Λύκειο της Ρόδου(Βενετόκλειο) πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία "Ελλη", εννοείται όχι...
Εικόνες ντροπής σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας που διαχειρίζεται η Fraport. Μια σύντομη...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...