Ολική ανατροπή - Του Γιάννη Παρασκευά

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχει ελπίδα, αν και λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, το πιο σίγουρο είναι ότι "στο μέλλον μέλλον δεν υπάρχει", το ΣΟΚ και το ΧΑΟΣ υπάρχει μια πιθανότητα με τη διαδικασία της τεχνιτής αναπνοής να επαναφέρουν σε ρυθμούς ζωτικής λειτουργίας το τυμπανιαίο πτώμα της Κρατικής Διοίκησης και διακυβέρνησης του τόπου.

Το όλο Σύστημα πάσχει, η κόπωση, η αρρυθμία, η αρτιριοσκλήρωση, ο εγκλωβισμός σε παρωχημένα και αποτυχημένα συστήματα Διοίκησης, ο στραγγαλισμός και εξωστρακισμός ανθρώπινου δυναμικού από τα Συστημικά Κόμματα εξουσίας δεν αφήνουν περιθώρια να φανεί στη μακρινή άκρη του τούνελ κάποιο φως, κάποια ψήγματα ελπίδας.

Το κατεστημένο όλων των μορφών και όλων των διαβαθμίσεων με όσες δυνάμεις διαθέτει μάχεται λυσσαλέα για τη συντήρηση και διατήρηση του σημερινού στάτους.

Η όποια αλλαγή στο καταμερισμό και συσχετισμό των Πολιτικών και Κοινωνικών δυνάμεων το ξέρουν πως θα είναι η αρχή του τέλους της παντοδυναμίας τους.

Η αναχρονιστική και αντιπαραγωγική δομή των υφιστάμενων δομών Εξουσίας στηρίζεται και διατηρείται από τα Κόμματα Εξουσίας.

Τα Πολιτικά Κόμματα είναι ένας από τους πυλώνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, απεμπόλησαν την αποστολή τους και την αντικατέστησαν με την πάλη για τη δική τους επιβίωση, την παραγωγή πολιτικών στελεχών με τη μέθοδο του κομματικού σωλήνα και τη διατήρηση των προνομίων τους στη νομή της Εξουσίας.

Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, έκφραση που έγινε μαϊντανός για κάθε ανίκανο που δεν ήθελε η δεν μπορούσε να υπερβεί νοσηρές υφιστάμενες καταστάσεις αλλά διάθεση και θέληση υπέρβασης, κατανόησης του σήμερα προοπτική και σχεδιασμός του αύριο, ξερίζωμα και εξωβελισμό του φθαρμένου και αντικατάσταση του από το νέο και ελπιδοφόρο.

Τομή, επανάσταση στο γηρασμένο αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα η αλλαγή του Εκλογικού Νομού, όχι στη λογική των ποσοστών κατανομής των Εδρών αλλά στη λογική συγκρότησης των ψηφοδελτίων.

Είναι ψευδεπίγραφη Δημοκρατία η λεγόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δεν επιλέγει και δεν εκλέγει ο Λαός με τη ψήφο του τους αντιπροσώπους του, τους επιλέγει ο Κομματικός Μηχανισμός και ο Λαός οδηγείται σε αναγκαστικές επιλογές, επιλέγει ανάμεσα στους πέντε η δέκα εκλεκτούς του συστήματος και όχι από τους εκλεκτούς της Κοινωνίας.

Παραμόρφωση του συστήματος εκλογής και επιλογής ο περιορισμένος αριθμός υποψηφίων στα διάφορα ψηφοδέλτια, καθοδηγημένη και ποδηγετημένη διαδικασία συντήρησης του υπάρχοντος Πολιτικού δυναμικού, του αρεστού στο κατεστημένο Πολιτικό-Οικονομικό-Κοινωνικό σύστημα.

Η λειτουργία και η δομή των κομμάτων του όλου Πολιτικού φάσματος δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ούτε του σήμερα ούτε του αύριο, έχουν γίνει τροχοπέδη για την οποία εξέλιξη και εξαρτούν την επιβίωση τους από τη διατήρηση των σημερινών δομών.

Καταστρατηγείται το Σύνταγμα, αφαιρούν από τους πολίτες το πιο κυρίαρχο και πολιτικό τους δικαίωμα, το δικαίωμα της συμμετοχής, το δικαίωμα του "εκλέγεσθαι" το υπόλοιπο μισό το δικαίωμα του "εκλέγειν"του το προσφέρουν κουτσουρεμένο.

Βάση ποιας λογικής θεσμοθετήθηκε ο περιορισμένος αριθμός υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των Εκλογικών Περιφερειών αν όχι στη λογική του ελέγχου και της χειραφέτησης των επιλογών;

Ποιοι είναι οι λόγοι που απαγορεύουν στον οποιονδήποτε Πολίτη να ζητήσει τη ψήφο του Λαού συμμετέχοντας σε ένα ψηφοδέλτιο ενός Κόμματος για το όποιον πιστεύει ότι σε μεγάλο μέρος καλύπτει και τις δικές του πεποιθήσεις;

Ποιοι είναι οι λόγοι που υπαγορεύουν την εκμηδένιση του δικαιώματος της συμμετοχής αναγκάζοντας τον όποιον θέλει να συμμετάσχει σε εκλογικές διαδικασίες να ενταχθεί σε κάποιο από τα υφιστάμενα Πολιτικά Κόμματα;

Δεν αποτελεί παρωδία η δήθεν αντιπροσώπευση μας στο Ευρωκοινοβούλιο με τις αυθαίρετες επιλογές των Αρχηγών των Κομμάτων;

Δεν αποτελεί κοροϊδία η εμφύτευση στα διάφορα ψηφοδέλτια παιδιών των Κομματικών σωλήνων και γόνων Πολιτικών τζακιών;

Αρνούνται με πείσμα τη δομή και τη λειτουργία Κομμάτων Αρχών με συμμετοχή και Δημοκρατικές δεσμευτικές λειτουργίες με αποτέλεσμα τον ευτελισμό της πολιτικής και την αποξένωση των πολιτών από τα κοινά, καταργούν στην πράξη την έννοια του Πολίτη, γιατί όποιος είναι θεατής των δρώμενων χωρίς ουσιαστική συμμετοχή παύει να είναι πολίτης και γίνεται υπήκοος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 30/8/2013

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...