Οι 100 πρώτες μέρες της Νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Χάλκης

     Οι 100 πρώτες μέρες της Νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Χάλκης

  -Τον απολογισμό της θητείας των 100 πρώτων ημερών έκανε η νέα Δημοτική Αρχή Χάλκης, ειδικότερα ο Δήμαρχος Κ. Φραγκάκης Ευάγγελος ανακοίνωσε τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες οι οποίες έγιναν και αποτελούν προϊόν ομαδικής δουλειάς και αγάπης για τον τόπο.

  Η Νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα ινία την τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και οργάνωσε το σχέδιο δράσης της, θέτοντας μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους.

 Θέτοντας ως  προτεραιότητα την νομιμότητα λειτουργίας του Δήμου,  προέβη στην δήλωση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου στο Κτηματολόγιο και στην τακτοποίηση αυτών συμβολαιογραφικά.  Επιπρόσθετα με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Διοικητικών υπηρεσιών Κ. Σπυρίδη Διοσμάκη συντάχθηκε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμό του έτους 2020 και τέθηκε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από την Διοικητική υπηρεσία του Δήμου.

Στην πορεία για την διευκόλυνση των πολιτών μεταφέρθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης των Πολιτών (Κ.Ε.Π) σε κεντρικό σημείο του νησιού ‘Πιάτσα’.

  Επόμενο μεγάλο κεφάλαιο αποτέλεσε η διαχείριση των απορριμμάτων, θέμα για το οποίο πραγματοποιήθηκε μια σειρά ενεργειών με επικεφαλή την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Κα. Βογιατζόγλου Αγγελική ,οι οποίες ήδη άρχισαν να καρποφορούν.  Αναλυτικότερα, ξεκίνησε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στο νησί, υπογράφηκε σύμβαση με την εταιρία ‘ανακύκλωση συσκευών α.ε’ , η οποία θα αναλάβει την απομάκρυνση όλων των ηλεκτρικών συσκευών από το νησί.  Επίσης υπέγραψε σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε (ΕΕΑΑ), η οποία θα αναλάβει την διαχείριση όλου του ανακυκλώσιμου υλικού που έχει συσσωρευτεί στο νησί αλλά και την μελλοντική ένταξη της κοινωνίας στην φιλοσοφία και την υποχρέωση μας προς την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Στην συνέχεια ακολούθησε η διαλογή των απορριμμάτων από το κύτταρο εναπόθεσης δίπλα στο ελικοδρόμιο καθώς και από το σημείο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με τον  Κ. Κρεμλή Γεώργιο ,  σύμβουλο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη Κυριάκου, ο οποίος ασχολείται με τον τομέα της κυκλικής οικονομίας και την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τον Κ. Γραφάκο Μανώλη  τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Στον τομέα της συντήρησης του παλαιού αποχετευτικού συστήματος του νησιού πραγματοποιήθηκαν επισκευές σε σειρά βλαβών οι οποίες παρατηρήθηκαν στους αγωγούς και στην συνέχεια ακολούθησε καθαρισμός των φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης του νησιού με αποφρακτικό.

  Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του νησιού κατασκευάστηκε νέα σύγχρονη και πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Χάλκης www.dimoschalkis.gr  , η οποία θα εμπλουτίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον Δήμο ώστε οι επισκέπτες και οι δημότες να έχουν μια πλήρη εικόνα του νησιού.  Στην πορεία ο Δήμος Χάλκης με ενέργειες του Αντιδημάρχου Τουρισμού Κ. Ρουσσάκη Βασίλειου, έδωσε το παρόν στις εκθέσεις τουρισμού World Trade Market του Λονδίνου και στην International Expo Athens από τις οποίες απέσπασε θετικά σχόλια και εντυπώσεις.

  Για την δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χάλκης και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU και έτσι σύντομα θα παρέχετε δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους δημόσιους χώρους του νησιού.

  Τέλος στα πλαίσια της συνεργασία του Δήμου με τις δομές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Δήμαρχος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένος του Έλληνα Ευρωβουλευτή Κ. Κυμπουρόπουλου Στέλιου και είχε την ευκαιρία να λάβει ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα,  αλλά και εκείνος με την σειρά του να ενημερώσει τον Έλληνα Ευρωβουλευτή και το επιτελείο του για τις ανάγκες των μικρών νησιών της χώρας μας ώστε να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός για την εξεύρεση λύσεων στα εκάστοτε προβλήματα.

   Στα πλαίσια της καλής συνεργασία πολιτών και Δήμου, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλες κοινωνικές και παραγωγικές δομές του νησιού και αφουγκράστηκαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες όλων.

 Όσον αφορά την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου, υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο ‘Αποκατάσταση Διατηρητέων Κτηρίων’, ‘Σαρέτζι’ και ‘Ρολόι’ .

  Ο Δήμαρχος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Φραγκακης Δημήτριος καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Χειμωνεττος Ιωάννης παρευρέθησαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Χαλκίτη ήρωα Αλέξανδρου Διάκου στο Νεστόριο της Καστοριάς.

  Τέλος ο Δήμαρχος εξελέγη ως πλειοψηφών στο Εποπτικό Συμβούλιο (ΠΕΔΝΑ) Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου και εκπροσώπησε το νησί στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

  Οι πρώτες 100 μέρες αποτελούν μόνο την αρχή μιας πολύ δημιουργικής τετραετίας, με ομαδικότητα, μεθοδικότητα, οργάνωση και υπεύθυνες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του τόπου θα εργαστούμε για όλες τις επόμενες ημέρες που θα έρθουν.

 

    

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...