Οι φωτογραφίες του Τραμπολίνο και η σκληρή πραγματικότητα του ροδίτικου καλοκαιριού....

Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στις παραλίες της Ρόδου, με πρώτη αυτή την περιοχή "Ελλη". Δεν εμεινε πια σπιθαμή ελευθερος χώρος για μια πετσέτα και ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Τα πάντα στο βωμό του κέρδους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Όσα ακούμε για ελέγχους απο το κράτος αλλά και απο την δημοτική αρχή είναι λόγια για να περνά το καλοκαίρι και να μας παραμυθιάζουν και η ελεύθερη παραλία να είναι πια όνειρο θερινής νυκτός. Ο Βασίλης λοιπόν φωτογράφισε το τραμπολίνο να είναι γεμάτο απο νέα παιδιά που δεν έχουν πια χώρο να χαρούν ενα κομμάτι, έστω,  παραλίας χωρίς ομπρέλες, ξαπλώστρες, κρεβάτια, κουνουπιέρες και οτι άλλο μπορεί να φανταστεί το ευφάνταστο μυαλό των ...επενδυτών.....Μόνο η μαζική, οργανωμένη αντίδραση θα μπορούσε να μας δώσει ξανά πίσω τις παραλίες που βάσει του συντάγματος ανήκουν στους πολίτες. Γράφει ο Βασίλης και δημοσιεύει παράλληλα όμορφες αλλά απαισιόδοξες φωτογραφίες για τον παράδεισο που είχαμε και μας τον πήρανε! Μοναδική διέξοδος των νέων μας πια το τραμπολίνο, αυτή δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και εμείς την ανεχόμαστε....Γράφει ο Βασίλης:"Μόνο στο εμβληματικό "ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ" βρίσκει διέξοδο η νεολαία μας για να διασκεδάσει, να αθληθεί και να απολαύσει τη θάλασσα, αφού στην παραλία δεν έχει απομείνει ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου, από τα ομπρελοκαθίσματα των μπητσόμπαρων.

Στη Ρόδο με τις απέραντες και μοναδικής ομορφιάς παραλίες, επιβάλλεται να αναπτυχθούν αθλοπαιδιές για τη νεολαία μας όπως σε όλο τον κόσμο, beach soccer, ποδοβόλεϊ, beach tennis, beach rackets, frisbee, beach water polo, yoga και pilates στην άμμο, διάφορα όργανα γυμναστικής και τόσα άλλα".

Ο Βασίλης περιγράφει ωραία το τι θα έπρεπε να αναπτυχθεί στην παραλία για τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους για να χαρούν τη θάλασσα, την παραλία, το καλοκαίρι. Μόνο που χρειάζεται χώρος και αυτός έχει καταληφθεί, ενοικιαστεί για την καλύτερη απόδοση...Α και κάτι άλλο, εκεί στη δημοτική αρχή καλό θα είναι να δούνε τον τραμπολίνο, την αντοχή και τη στατικότητα του. Ευχόμαστε να είναι "γερό και δυνατό" για χρόνια, αλλά με τόσο κόσμο καθημερινά πάνω του, καλό θα ήταν να το δουν και να μην ασχολούνται με άλλα κι άλλα γιατί αν και το απευχόμαστε, πολλά μπορεί να συμβούν! .
Τι κάνει αλήθεια αυτή η περίφημη μικτή επιτροπή που δημιουργήθηκε απο το δήμο και μας την ανακοίνωσαν με περισσή υπερηφάνεια για τις παραλίες; Θα δραστηριοποιηθεί απο τον Νοέμβριο και μετά; Εκεί στην Ψαροπούλα, πως πάει; Φυτεύουν φυτά, βαγιές για να δημιουργηθεί μια νέα,,,ζούγκλα όπως και στην παραλία ΕΛΛΗ, να αποκοπεί τελείως το μάτι απο τη θάλασσα....Προφανώς και δεν φταίνε αυτοί που τα κάνουν, οι ταγοί αυτού του νησιού τι κάνουν; Έλεγαν οτι στο χώρο ευθύνης τους, τα πεζοδρόμια δηλαδή, δεν θα επέτρεπαν τίποτα να υπαρχει...Τώρα περνάς και δεν μπορείς να περάσεις απο τα διάφορα που υπάρχουν...Η Ρόδος όπως την πάνε, δεν έχει σωτηρία....Οι πολίτες όταν το αντιληφθούν και αποφασίσουν να δράσουν τότε μόνο μπορεί να υπάρχει ελπίδα....Μέχρι τότε θα βλέπουν το ευρό και τους τουρίστες που τάχα φέρνει ο ..."αυστηρός μπάρμπας" της περιοχής! Καλημέρα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...