Οι φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού

Oι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το χτύπημα που κατάφεραν να αποτρέψουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Κυριακής παρουσιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν το χτύπημα θα γινόταν στις Φυλακές Κορυδαλλού ή κατά τη διάρκεια μεταγωγής μελών της Πυρήνας της Φωτιάς.

Στο 300 τετραγωνικών σπίτι της Αναβύσσου οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδιάγραμματα που δείχνουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οδούς και δρομολόγια για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν από τα Φώτα. 

Από την χθεσινή εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και οκτώ όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επίσης, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ένα βαρέλι ANFO (ζελατοδυναμίτιδα) καθώς και δύο μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν γνωρίζουν ακόμη τι περιέχουν.















Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ το βιολογικό υλικό που ελήφθη από το Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στο εκρηκτικό μηχανισμό του πακέτου βόμβα που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας.

Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλές υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης. Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο στόχος και ο οπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν σε έχει ακόμα εξακριβωθεί, όμως στην αντιτρομοκρατική «πανηγυρίζουν» πως μετά την αποτροπή χτυπήματος με τη σύλληψη Σταμπούλου στο Βύρωνα, κατάφεραν να αποσοβήσουν ακόμα μια επίθεση.

proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...