Οι Συνταξιούχοι θύματα των μνημονίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Συνταξιούχοι θύματα των μνημονίων

Οι Συνταξιούχοι  και γενικά οι μισθωτοί, υπήρξαν τα θύματα των μνημονίων. Κράτησαν όρθια την κοινωνία. Βοήθησαν την οικογένεια και στήριξαν τα άνεργα παιδιά τους. Την κρίση δεν την έφεραν οι συνταξιούχοι,  την προκάλεσαν οι κυβερνώντες που επί πολλά χρόνια   παρουσιάζονταν    ως σωτήρες. Οι συνταξιούχοι πλήρωναν και πληρώνουν  τους φόρους και τις εισφορές τους. Άλλοι πλούτισαν εις βάρος τους και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό.

Περιμένουν λοιπόν και απαιτούν να επιστραφούν τα κλεμμένα. Να αρθούν   οι αδικίες και σιγά - σιγά να πάρουν μια ανάσα. Τα μνημόνια έληξαν. Τα δώρα όμως και ο σφαγιασμός των συντάξεων καλά κρατεί. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε όλες τις περικοπές αντισυνταγματικές . Οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται . Βρίσκονται σε σύγχυση. Τα Μ.Μ.Ε. τους βομβαρδίζουν με διάφορα μηνύματα. Κάνετε όλοι αιτήσεις, κάνετε όλοι προσφυγές, τρέξτε όλοι στα δικαστήρια. Το κράτος πρέπει να δώσει μια λύση. Καταλαβαίνουμε ότι τα παρακρατηθέντα είναι πολλά δισεκατομμύρια. Εδώ χρειάζεται πολιτικό θάρρος. Μπορεί να δώσει μια λύση  έστω και με κάποιο συμβιβασμό. Μην ταλαιπωρείτε λοιπόν  τους συνταξιούχους να προσφεύγουν σε εργατολόγους και δικηγόρους . Προτείνετε μια λύση, όπως κάνετε με τα δάνεια. Χιλιάδες συνταξιούχοι θα προσφύγουν και θα πληρώσουν από το υστέρημά τους . Αυτό είναι δίκιο;  είναι δημοκρατικό;

Κύριε Πρωθυπουργέ , πάρε στους ώμους σου  αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Όπως δίνεται στους δικαστικούς, στους ένστολους, δώσε και στους συνταξιούχους. Ένας καλός πατέρας φροντίζει εξίσου για  όλα τα παιδιά του.

Με την ευκαιρία αυτή, που επικοινωνώ μαζί σας φίλοι συνταξιούχοι, θέλω να σας ενημερώσω, γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται από όχι τόσο υπεύθυνα άτομα, τα οποία προσπαθούν να ενσπείρουν ζιζάνια και δημιουργούν ένα θολό τοπίο γύρω από τους Συλλόγους που υπάρχουν.  Όσο αφορά  τον Σύνδεσμό μας (Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Δωδ/σου) , ιδρύθηκε το 2000 και έχει πορεία 18 χρόνων, με μια  πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Έχει ιδιόκτητο γραφείο στη δ/νση Σόφιας 2 -Ροδίνι . Έχουμε Ομοσπονδία: Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) , που αγωνίζεται μαζί με άλλες Συνταξιουχικές   Οργανώσεις για την βελτίωση της  ζωής των συνταξιούχων. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αλιεύονται   άτομα,  που είναι μέλη μας και με ψεύτικες υποσχέσεις τους παραπλανούν ότι θα λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματά τους. Είναι δε και παράνομο να εισπράττουν χρήματα ενώ ακόμα δεν έχει καν εγκριθεί το καταστατικό τους.

  Καλώ μέσα από αυτή τη στήλη όλους τους πολιτικούς συνταξιούχους του δημοσίου, να κλείσουν τα αυτιά τους  στις σειρήνες,  και να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύνδεσμό μας.

Επίσης ενημερώνω όλα τα μέλη ότι βρισκόμαστε πάντα σε συνεννόηση με την Πανελλήνια  Ομοσπονδία μας για ποια βήματα πρέπει να κάνουμε π.χ. εάν και πότε θα προσφύγουμε με αγωγές. Πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματικό η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Ήδη στο Σύνδεσμό μας θα υπάρχουν έντυπες αιτήσεις , που μπορούν τα μέλη μας να παραλάβουν και να συμπληρώσουν για τα περαιτέρω.

Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα ( 6μ.μ. - 8.30μ.μ.) και κάθε Πέμπτη το πρωί , από 11-12. Όταν ξεκινήσουν οι προσφυγές-αγωγές , το γραφείο μας θα είναι ανοιχτό και πρωινά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22410 68826

Ο Πρόεδρος

Νίκος Παπαεμμανουήλ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...