Οι Οικολόγοι Πράσινοι για κόκκινα δάνεια και μετανάστες

Σχετικά με τη συζητούμενη άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των συνθηκών κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις: Δίκαιη κοινωνικά λύση για τα «κόκκινα» δάνεια «Σε εμπόριο "κόκκινων δανείων" ανάμεσα σε τραπεζικούς ομίλους και διάφορους κερδοσκόπους, μετά τα deals που εδώ και καιρό εξυφαίνονται, φαίνεται να έχει εξελιχθεί η υπόθεση της άρσης αναστολής πλειστηριασμών. Η επιμονή όσων την προωθούν δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, αφού και σήμερα πλειστηριασμοί γίνονται, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο για όσους δηλώνουν εισοδήματα, υπάρχει. Τα θύματα επομένως της διαφαινόμενης τροπής κατά κανόνα είναι ανήμποροι οφειλέτες, που κινδυνεύουν να μείνουν και άστεγοι!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι σημαντικότατο μέρος των "κόκκινων" δανείων δεν μπορεί σήμερα να εξυπηρετηθεί. Τα δάνεια αυτά αφορούν πράξεις μιας άλλης εποχής με πολύ υψηλότερα εισοδήματα, ενώ και οι υποθήκες και προσημειώσεις είχαν να κάνουν με πολύ διαφορετικές αγοραίες αξίες. Κατά συνέπεια, η μόνη λύση είναι η απομείωση του κεφαλαίου όσων δανειακών συμβάσεων περιέχουν "πρώτη κατοικία". Με δίκαιο τρόπο και λαμβάνοντας υπ' όψη και τον αριθμό των συνοικούντων» Επιτακτικά τα ερωτήματα για την Αμυγδαλέζα Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει σαφέστατες εξηγήσεις για τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Αμυγδαλέζα και δε μπορεί να κρύβεται πίσω από "τεχνικές" ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ. Απαιτείται να διευκρινίσει:

-Ποια είναι τα κριτήρια της σύνθεσης των κρατουμένων εκεί; Υπάρχουν ανάμεσα τους άνθρωποι που έχουν κάνει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, όπως ήδη καταγγέλλεται; -Υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων ; το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, μετά τις αναφορές του δημάρχου Αχαρνών ότι τα διατιθέμενα κονδύλια θα ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στους φιλοξενούμενους εκεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και όχι να «ξεροσταλιάζουν» σε κοντέινερ που «βράζουν» εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...