ΟΙ μαϊμού τυφλοί στη Δωδεκάνησο κάνουν το γύρο του διαδικτύου!

Η είδηση που προέκυψε απο το υπουργείο εργασίας και τους ελέγχους που έγιναν σε νησιά της Δωδεκανήσου για την τυφλότητα ατόμων που ελάμβαναν ανάλογα επιδόματα κάνει το γύρο του διαδικτύου! Ο συνήθης τίτλος είναι "Μαϊμού τυφλοί στη Δωδεκάνησο"! Για μια φορά ακόμη ο Νομός δυσφημείται πανελλαδικά! Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Ποιοι είναι αυτοί που βοήθησαν αυτές τις παράνομες πράξεις, αν φυσικά είναι έτσι...Γιατί οι τυφλοί δεν ...τυφλώθηκαν μόνοι τους! Κάποιοι πολιτικοί θα μεσολάβησαν και κάποιες επιτροπές θα γνωμοδότησαν! Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα μείνει μόνο σ τις διαπιστώσεις η θα προχωρήσει σε ελέγχους για να βρεί ποιοι ευθύνονται;

Δεκάδες άτομα που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα, εντόπισαν στα Δωδεκάνησα οι επανέλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Οι έλεγχοι έγιναν στην Κάλυμνο, από τις 11/06/2013 έως τις 13/06/2013, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών, και στη Ρόδο, από τις 26/06/2013 έως τις 28/06/2013.

Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152 που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125 που εξετάστηκαν (δεν προσήλθαν έξι) οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).

«Απογοήτευση και οργή» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις».

«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες και στερήσεις, δεν επιτρέπεται σε κανέναν και για κανένα λόγο να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με παράνομες πρακτικές και συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε;           ...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...