Οι ζωγραφιές που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό της παιδικής HELMERA

Ας κάνουμε τ’ όνειρο των παιδιών … πραγματικότητα Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA με θέμα: «Ονειρεύομαι να ζω σ’ έναν κόσμο καθαρό». Συνολικά 352 Ομάδες από 101 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν 318 έργα που αποτύπωναν τα όνειρα της νέας γενιάς για έναν καθαρότερο κόσμο.

Ο Διαγωνισμός φέτος διεξήχθη ξεχωριστά για 2 κατηγορίες παιδιών, α) ηλικίας 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής και β) ηλικίας 8-12 ετών. Όλα τα έργα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Παιδικής HELMEPA, όπου το Προεδρείο και τα μέλη του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν αυτά που ήθελαν να βραβευθούν.

Αναλυτικά, τα Βραβεία σε κάθε κατηγορία απονεμήθηκαν ως εξής:

Κατηγορία 1η: Ηλικίες 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής

 Α’ Βραβείο: 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου, Ομάδα 1217(Ν), 5-6 ετών  Β’ Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, Ομάδες 1283(Α)-1284(Α), 7 ετών  Γ’ Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, Ομάδες 1274(Α)-1275(Α), 7 ετών

Κατηγορία 2η: Ηλικίες 8-12 ετών

 Α’ Βραβείο: Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία», Ομάδα 1996(Β), 9 ετών  Β’ Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, Ομάδες 1969(Β)-1970(Β)-1971(Β), 10 ετών  Γ’ Βραβείο: 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, Ομάδα 1436(Γ), 11 ετών

Τα 2 έργα που κέρδισαν τo Α’ Βραβείο θα εκτυπωθούν σε Αφίσες και θα διανεμηθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ στα μέλη των Ομάδων που κέρδισαν τα Β’ και Γ’ Βραβεία θα δοθούν αναμνηστικοί Έπαινοι Συμμετοχής.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, γιατί μας θυμίζουν με τις ζωγραφιές τους, ότι υπάρχει ένας πιο όμορφος κόσμος… αυτός που ονειρεύονται!

Θέμα: «Συγχαρητήρια επιστολή προς τους/τις διακριθέντες μαθητές & εκπαιδευτικούς του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA»

Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδεκανήσου και η Υπεύθυνη του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Δήμητρα Καφρίτσα συγχαίρουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου & του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους για 2η συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA με θέμα: «Ονειρεύομαι να ζω σ’ ένα κόσμο καθαρό». Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 352 ομάδες με 318 έργα σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία για τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης και των κέντρων ειδικής αγωγής τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής: Α΄ βραβείο: 22ο Ν/Γ Ρόδου Β΄ βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου (οι ομάδες της Α΄ τάξης) Γ΄ βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου (οι ομάδες της Α΄ τάξης) Στη δεύτερη κατηγορία για τα παιδιά της Γ΄, Δ΄,Ε΄ και Στ΄ τάξης οι ομάδες της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου απέσπασαν το Β΄ βραβείο. Η επιτυχία αυτή είναι συνέχεια των προηγούμενων ετών όπου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, αρχικά κέρδισε το Β΄Βραβείο και έπειτα για δυο συνεχόμενες χρονιές το Α΄Βραβείο. Επίσης την περσινή χρονιά το 22ο Ν/Γ Ρόδου απέσπασε το Β΄Βραβείο. Ευχόμαστε η δημιουργική τους παρουσία να είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Η Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Δωδεκανήσου Ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Δωδεκανήσου

Δήμητρα Καφρίτσα Γεώργιος Τσιαβός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...