Οι ζημιές από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ στην Κάσο

O ιστορικός πυργόμυλος του Πελεγράτη την ημέρα του εορτασμού της Ενσωμάτωσης των Δωδεδκανήσων με την Ελλάδα, στιγμιότυπο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας 7-3-1948,

O ιστορικός πυργόμυλος του Πελεγράτη την ημέρα του εορτασμού της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, στιγμιότυπο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας 7-3-1948.

Ανταπόκριση από την Κάσο

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους του νησιού μας, μάς πληροφόρησαν ότι ο κύριος σεισμός της 16-4-2015 στις 21:07 ήταν αρκετά ισχυρός πράγμα που τους φόβισε, καθώς ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, χαμηλότερης εντάσεως μέχρι τις 5 το πρωί.

Από τη μανία του κύριου σεισμού των 6,1 ρίχτερ όπως μας είπαν, δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ζημιές, εκτός από ορισμένα ετοιμόρροπα σπίτια που κατέρρευσαν στο Αρβανιτοχώρι  κ.α. όπως και στην περιοχή της Βλυχάς, που ήταν ο ιστορικός πυργόμυλος του Πελεγράτη, πίσω από το Κέντρο Νεότητας. Σύμβολο ανεξαρτησίας για τους Κασιώτες από τον ξένο ζυγό.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι εκεί έγινε για πρώτη φορά η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας την ημέρα της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Το μνημείο αυτό, ο πυργόμυλος, δυστυχώς δεν κατάφερε να μείνει όρθιος και να αντέξει… Όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσιεύουμε μέρος του κατέπεσε. Ελπίζουμε σύντομα στην αποκατάστασή του.
https://kasosnews.wordpress.com

Σημ]ιωση: η πρώτη φώτο είναι ο καταστρεμμένος πυργόμυλος και η δευτερη όπως ήταν πριν

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...