Οι επιτυχίες για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συνεχίζονται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Οι επιτυχίες για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συνεχίζονται
Μετά την πρωτιά στην 6η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών Καρδίτσας, το βραβείο τραγουδιού στο διαγωνισμό της ΧΟΝ και το βραβείο εγχόρδων (βιολοντσέλο) στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Δήμου της Αθήνας το Μουσικό Σχολείο Ρόδου διακρίθηκε ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του στον πανελλήνιο εορτασμό για τα 25 χρόνια Μουσικών Σχολείων που έλαβε χώρα στην Κρήτη.
Πιο συγκεκριμένα η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα καθώς και η χορωδία ευρωπαϊκής μουσικήςτου σχολείου συμμετείχαν σε κοινές συναυλίες στο Ηράκλειο και Ρέθυμνο με τα μουσικά σχολεία των Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου παρουσία των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανιών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Δωδεκανήσου, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτουΡεθύμνης και Αυλοποτάμου. Τα προγράμματα που παρουσίασαν είχαν  εξαιρετικό ενδιαφέρον, ποικιλία και σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αντικατοπτρίζοντας έτσι και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο σχολείο. Οι μαθητές του σχολείου εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή, καθώς τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική από κοινού με μαθητές των υπόλοιπων σχολείων.

Σύμφωνα και με την γνώμη του κοινού, των διευθυντών των τεσσάρων σχολείων αλλά και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, τα σύνολα του σχολείου άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός τους, το οποίο ερμήνευσαν πειθαρχημένα, με ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία, χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν ως σύνολα υψηλού  επιπέδου.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση του σχολείου, στα παιδιά και στους καθηγητές Παραγυιό Γιώργο, Παππούλη Διονυσία, Μάστορα Σταματία, Τσαντάνη Νίκο, Τσιμπερόπουλο Πέτρο και Καλαεντζή Μιχάλη για το σημαντικό τους έργο στην μουσική εκπαίδευση.

 Στην προσπάθεια αυτή αμέριστη ήταν η ηθική συμπαράσταση αλλά και η οικονομική στήριξη του ΔΟΠΑΡ και του προέδρου του κου ΔιακοσταματίουΣάββα, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των κυρίων Μαχαιρίδη Γιάννη και Χατζηδιάκου Φώτη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κου Παπαδομαρκάκη Γιάννη, του Δήμου Ηρακλείου καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...