Οι ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος και οι 400 επιδόσεις...

Με τη απόρριψη  από το Δικαστήριο της αναβολής της δίκης των ενστάσεων για τις δημοτικές εκλογές , που ζήτησε ο συνδυασμός ΚΑΡΙΚΗ για να ολοκληρώσει τις επιδόσεις κατά  400  υποψηφίων  δημοτικών συμβούλων αποφεύκτηκαν τα χειρότερα για τους ενισταμένους του συνδυασμού Καρίκη, αλλά με σημαντικές απώλειες για τα μέχρι σήμερα  έξοδα επιδόσεων.

 Αποφεύκτηκαν τα χειρότερα  με τις επιδόσεις σε 400 υποψηφίους  δημοτικούς συμβούλους  στις εκλογές της 18-05-2014, με σημαντικές όμως απώλειες από την πλευρά των ενισταμένων του συνδυασμού Καρίκη . Ειδικότερα : Εγινε δεκτό το αίτημα για ΑΠΌΡΡΙΨΗ του αίτηματος αναβολής  της δίκης  που υπέβαλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συνδυασμού του κ Χατζηευθυμίου  Γιάννης Κουμπιάδης, ο οποίος εξέφρασε αντίθετη  νομική άποψη.
Στο  υπόμνημα επί των ενστάσεων  που κατέθεσε χθες 16-07-2014  ο δικηγόρος του συνδυασμού του κ. Καρίκη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ  αναφορικά με το θέμα της απόρριψης  του αιτήματος του αναβολής της δίκης  των ενστάσεων   εκφράζει την  πραγματική ικανοποίηση του !!! Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω  αποσπάσματα από το υπόμνημα του:
 «….το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι εκατέρωθεν ενστάσεις θα συζητηθούν, δεχόμενο ουσιαστικά το αίτημα της αντιδίκου πλευράς, δηλαδή το αίτημα να θεωρηθεί η ανάρτηση των ενστάσεως ως οιονεί κοινοποίηση κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 253 παρ. 3 ΚΔΔ … »  
«…..το Δικαστήριο μη αναβάλλοντας τη συζήτηση (και μάλιστα αυτεπάγγελτα) κατ’ άρθρον 254 παρ. 2 ΚΔΔ, προέβη πράγματι σε αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 253 παρ. 3, ΚΑΙ για τα πρόσωπα που ανακηρύχθηκαν ή κρίθηκαν επιτυχόντες συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία με τους προσβαλλόμενους συνδυασμούς και θεώρησε πως «τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται στις παραγράφους 2 και 3 του προηγουμένου (253 ΚΔΔ) άρθρου» (κατά τη γραμματική διατύπωση της παραγράφου 2 του άρθρου 254 ΚΔΔ) άρα πως συντελέστηκαν κατά πλάσμα δικαίου οι προβλεπόμενες κλητεύσεις των διαδίκων…»
«……Δεχόμαστε με πραγματική ικανοποίηση την παραπάνω κρίση του Δικαστηρίου (παρά τα έξοδα για κοινοποιήσεις στα οποία ήδη προέβημεν)…»  
Τα σχόλια δικά σας
  Πάντως  πρέπει να έχουν γίνει περίπου 200 επιδόσεις  και αν διδόταν αναβολή θα έπρεπε για να είναι έγκυρες  οι επιδόσεις να επιδοθούν ξανά σε όλους  και  τα  πρακτικά αναβολής  της δίκης , που θα σήμαινε διπλάσια έξοδα επίδοσης .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...