Οι δυο μεγάλοι "νταβατζήδες", του Γιάννη Παρασκευά

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

-Υπάρχουν και τέτοιοι στην ζωή μας αναρωτιέται ο απλός πολίτης, μας πως είναι δυνατόν να υπάρχουν «νταβατζήδες»  και «μαφιόζοι», σε μια ευνομούμενη πολιτεία;

Υπάρχουν Νόμοι, υπάρχουν διωκτικές Αρχές, υπάρχει ΒΟΥΛΗ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν και να λειτουργούν αυτά τα πράγματα;

Λογικές απορίες, δυστυχώς όμως αναπάντητες μέσα στο πλαίσιο που τίθενται.

Το πλαίσιο της λειτουργίας της «δήθεν ευνομούμενης πολιτείας», θεσμοθετημένο και μη, είναι αυτό που είναι, αυτό που αποτελεί την απόλυτη έκφραση του

«ΝΤΑΒΑΤΖΗ» και γίνεται η μήτρα, για την εκτροφή και γιγάντωση μικρότερων νταβατζήδων και Μαφιόζων.

Ποιός είναι ο ορισμός του «νταβατζή», είναι αυτός που αποκομίζει κέρδη και οφέλη από την δουλειά των άλλων, προσφέροντας δήθεν «προστασία», αναρωτιέμαι από ποιούς, απειλώντας και εκφοβίζοντας τους πολίτες με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Γνωστοί οι νταβατζήδες της νύχτας, των γυναικών, των ναρκωτικών και κάθε φορά που το επίσημο Κράτος θέλει να κάνει γνωστή την παρουσία του και να μας δείξει ότι μας προστατεύει, ανακοινώνει και δημοσιοποιεί κάποια σύλληψη και καταδίκη δευτεροκλασάτων μελών.

Κατά τα άλλα «ο χορός καλά κρατεί».

Οι μικροί συντεχνιακοί νταβατζήδες και οι συντεχνιακές μαφίες έχουν περιορισμένο πεδίο δράσης, δεν ακουμπούν άμεσα την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Σίγουρα στρεβλώνουν την λειτουργία της Κοινωνίας και της αγοράς και σίγουρα καταστρέφουν ζωές και υπολείψεις.

Δύο είναι οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» που καταστρέφουν ζωή και υπολείψεις όλης της Κοινωνίας και διαμορφώνουν συνθήκες διαβίωσης απάνθρωπες και εξουθενωτικές.

Δύο οι «θεσμοθετημένοι συνέταιροι», η ΔΙΟΙΚΗΣΗ στο σύνολο της και οι «ΤΡΑΠΕΖΕΣ», αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι καταπιεστές και και αισχροί τοκογλύφες  του Ελληνικού Λαού.

Αγαστή η συνεργασία τους, ποιος  έχει το πάνω χέρι, μην αναρωτιέστε, οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Αυτές νομοθετούν και η ΒΟΥΛΗ απλά νομιμοποιεί τις αποφάσεις τους, το πολίτευμα μας,  αν ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι «ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

Μια περιήγηση και αναζήτηση στις χώρες της ΕΥΡΩΠΗΣ,  για το ποιοί είναι ΠΡΟΕΔΡΟΙ και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ θα σας πείσει ότι όλοι τους είναι παιδιά των Τραπεζών και εκτελούν διατεταγμένες εντολές.

Το μεγάλο Αφεντικό  στην ΕΥΡΩΠΗ  είναι η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ποιός έχει τον έλεγχο της, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ποιοί είναι οι πελάτες της, μόνο οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, τί είναι οι δικές μας ΤΡΑΠΕΖΕΣ, φερέφωνα και υποτακτικοί της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Τί κάνουν οι ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , καλύπτουν ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ  το ξεζούμισμα των πολιτών και τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων.

Να γυρίσουμε λίγο πίσω, στα πρώτα χρόνια της κρίσης, το μόνο που ενδιέφερε το Χρηματωπιστωτικό Σύστημα, ήταν η διάσωση των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, οι μόνοι οι οποίοι κέρδισαν και νομοθετικά απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη, ήταν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τα μεγαλοστελέχη τους, ακόμα και σήμερα αυτό γίνεται με την τελευταία ψηφισμένη τροπολογία του κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

(Στην κρίση και στον κορονοιό μας έδωσε λεφτά η ΕΕ, το πού πήγαν και τίνος πουγκιά αυγάτησαν, το ξέρετε, οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ τα έφαγαν)

Εύκολο το αφήγημα για το ποιος  φταίει για την ακρίβεια, για το ρεύμα, για την βενζίνη, για τα τρόφιμα, φταίει ο πόλεμος και ο ΠΟΥΤΙΝ, τον κακό τους τον καιρό, το σύστημα των «συνεταίρων φταίει», ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

(Μοίρασε λεφτά ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ για τον κορονοιό, που τα έδωσε, εκατομμύρια επί εκατομυρίων, σε δήθεν επενδυτές και ολιγάρχες, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς έλεγχο, φούσκωσαν οι προσωπικοί τους Τραπεζικοί λογαριασμοί, χάρισαν χρέη επί χρεών σε μεγαλοοφειλέτες οι Τράπεζες και βγάζουν στο σφυρί το σπίτι του κάθε ταλαίπωρου).

Η Διοίκηση εισπτράτει φόρους και τέλη από τις αυξημένες τιμές, ( υπάρχουν και άμυαλοι Υπουργοί που χαίρονται για τα αυξημένα έσοδα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ,δεν ντρέπονται ), προσπαθούν να ξεγελάσουν κάποιους Ιθαγενείς,  με επιδόματα και έτσι ελπίζουν να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι.

Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ υπεύθυνες εν μέρει για την δήθεν χρεοκοπία της χώρας, αλλά απόλυτα υπεύθυνες για την αύξηση του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, μπόνους μοίραζαν στους υπαλλήλους που χορηγούσαν ανεξέλεγκτα δάνεια και κάρτες, σφυρίζουν τώρα αδιάφορα, τους αθώωσαν προκαταβολικά όλες οι ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και τώρα δείχνουν τα δόντια τους στους ξεγελασμένους δανειολήπτες.

Πίσω από τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια  κρύβεται μια αλήθεια, η Γερμανική εντολή, να περιορισθεί η μικροιδιοκτησία στην Ελλάδα και για αυτό θεσπίστηκε η διαδικτυακή διαδικασία πλειστηριασμών και οι Τράπεζες κάνουν τον κουφό, για όποιον θέλει να ρυθμίσει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Όλα τα κόμματα βγάζουν τον σκασμό  και δεν λένε κουβέντα, ούτε για τη ληστεία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ένάμιση τα εκατό τον μήνα ο τόκος για το όποιο χρέος στο ΔΗΜΟΣΙΟ),  ούτε για τις τακτικές των Τραπεζών και των θυγατρικών τους εισπρακτικών εταιρειών.

Η οικονομική εξαθλίωση και η καταπίεση φέρνει το ΧΑΟΣ που αυτό στο τέλος είναι η ΜΗΤΡΑ όλων των αλλαγών.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 20/6/2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...