Ξεκινούν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα υγείας στη Νότια Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η κατάσταση με τις υποδομές δημόσιας  υγείας στην Νότια Ρόδο παραμένει για μια ακόμα σεζόν εκρηκτική. Η περιοχή μας έχει αυτή την περίοδο πάνω από 30000 κάτοικους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Οι τρεις αγροτικοί  γιατροί αρκούν μόνο για 21 εφημερίες από τις 30 του μήνα που και αυτές χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που για να αντιμετωπιστούν ζητήθηκε η βοήθεια ειδικευμένων γιατρών που έτυχε να κάνουν διακοπές στην περιοχή. Ταυτόχρονα και στην καθημερινή του λειτουργία την τουριστική σεζόν το περιφερειακό  ιατρείο Γενναδίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της υποστελέχωσης. Επίσης η έλειψη επανδρωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οδηγεί στην πράξη πολλούς ασθενείς να τους μεταφέρουν συγγενείς και φίλοι καθώς τα λίγα ασθενοφόρα που έχει συνολικά το νησί αργούν υπερβολικά να φτάσουν στην Νότια Ρόδο.

Πλέον καθημερινά η επιτροπή αγώνα δέχεται καταγγελίες και παράπονα για διάφορα περιστατικά. Κάθε νέα σεζόν η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη καθώς οι νέες τουριστικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια έφεραν μεγάλη πλυθησμιακή ανάπτυξη στην περιοχή που δεν συνοδεύτηκε όμως από κανένα μέτρο ώστε οι υποδομές της δημόσιας υγείας να είναι αντίστοιχες με τον πλυθησμό.

Με λύπη διαπιστώσαμε πως στις προγραμματικές της δηλώσεις η νέα κυβέρνηση δεν είπε λέξη για άμεσες προσλήψεις στα περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας της χώρας όπου οι ελείψεις είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να χάνονται και να κινδυνέυουν ανθρώπινες ζωές το 2019! Από ότι φένεται για την κυβέρνηση που βιάστηκε τόσο να ψηφίσει νόμους μέσα στο κατακαλόκαιρο οι προσλήψεις νοσηλελευτικού και ιατρικού προσωπικού στα απομακρυσμένα νησιά και χωριά δεν επείγουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή δεν ανεχόμαστε άλλο την διαχρονική κοροϊδία των κυβερνήσεων οι κάτοικοι της Νότας Ρόδου αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/08 ΩΡΑ 19:00 έξω από το ιατρείο ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, με αιτήματα:

  • άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ώστε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο
  • αναβάθμιση του Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κλείνοντας απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα στους απερχόμενους προέδρους και απερχόμενα τοπικά συμβούλια, στους νέους προέδρους και νέα τοπικά συμβούλια, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους όλων των χωριών της ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ώστε να δυναμώσει η φωνή μας και να φτάσει παντού το μήνυμα πως η δημόσια δωρεάν υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα ακόμα και για τον κάτοικο του πιο μικρού χωριού.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...