Ν.E Βόρειας & Νότιας Δωδ/σου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ γκρεμίζει τους φράχτες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Νομαρχιακές Επιτροπές Βόρειας & Νότιας Δωδεκανήσου

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ γκρεμίζει τους φράχτες για την πρόσβαση

στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

 

Με το 7Ο άρθρο του Συμβολαίου Αλλαγής, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ενισχύεται αποφασιστικά και ουσιαστικά η δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και καταργείται από τη φετινή χρονιά  η Ελάχιστη Βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ένα άδικο και βαθιά αντιεκπαιδευτικό μέτρο, που στέρησε από 40.000 περίπου υποψήφιους -αριθμός ρεκόρ- το 2021 την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια  εκπαίδευση, διασφαλίζοντας έτσι απροκάλυπτα, μεγάλα κέρδη για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Παράλληλα, αυξάνεται η χρηματοδότηση για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και προκηρύσσονται διαγωνισμοί για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, με στόχο τετραετίας, οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των μονίμων, από ότι το 30% που ισχύει σήμερα. 

Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και διπλασιάζεται ο αριθμός των  καθηγητών στα Πανεπιστήμια.

Τα Πανεπιστήμια μας αποτελούν ναούς  γνώσης και  δημιουργικής ανταλλαγής και διακίνησης ιδεών και όχι χώρους περιστολής της ατομικής ελευθερίας έκφρασης και σκληρής καταστολής.

Φτάνει πια η ψευδεπίγραφη αριστεία,  οι ταξικοί διαχωρισμοί, οι πολλαπλοί μηχανισμοί μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των ασθενέστερων τάξεων και στρωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του την Αλλαγή στις ζωές των πολιτών με το Συμβόλαιο Αλλαγής, που θα συνυπογράψει με το λαό, για τον λαό.

Θα επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης παντού, με μια Κυβέρνηση Προοδευτικής Συνεργασίας μακράς πνοής και με σκοπό την ανάταξη του συνόλου της κοινωνίας μας.

Ξέρουμε και μπορούμε το Συμβόλαιο Αλλαγής να γίνει Συμβόλαιο Νίκης με την κοινωνία, για την κοινωνία.

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...