Ν. Σαντορινιός: Σοβαρός ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι αγρότες της Δωδεκανήσου από τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Σοβαρός ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι αγρότες της Δωδεκανήσου από τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων»

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω αναφοράς, προχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο να αποκλειστούν οι αγρότες του Νομού Δωδεκανήσου από τις επικείμενες οικονομικές ενισχύσεις προς τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται και στην σχετική επιστολή της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν, καθίσταται εμπόδιο στο να προσκομίσουν οι αγρότες του Νομού τα απαραίτητα δικαιολογητικά της νόμιμης κατοχής ακινήτων, που ζητούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να περάσουν από τον διοικητικό έλεγχο στο πλαίσιο της ΕΑΕ 2020 και να λάβουν την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.      

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε χαρακτηριστικά πως, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας των νησιών υφίσταται μια τραγική κρίση, η αρμόδια Πολιτεία, με βάση και την υποχρέωση που έχει για την ενίσχυση της Νησιωτικότητας, οφείλει να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα προς όφελος των νησιωτών και της τοπικής οικονομίας. Οι αγρότες του Νομού είδαν αυτό το χρόνο τις παραγωγές τους να μένουν απούλητες και ήδη βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, η Κυβέρνηση πρέπει, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να μεριμνήσει για την άμεση στήριξή τους, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου. 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...