Ν. Σαντορινιός: «Η ευθύνη του κλεισίματος του Αεροδρομίου στο Καστελλόριζο βαραίνει την Κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση. Κατάθεση Αναφοράς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: Ν. Σαντορινιός: «Η ευθύνη του κλεισίματος του Αεροδρομίου στο Καστελλόριζο βαραίνει την Κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση. Κατάθεση Αναφοράς»

Σε άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση για το κλείσιμο του Δημοτικού Αερολιμένα Καστελλόριζου προχώρησαν ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Τομεάρχης Υποδομών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Στην Αναφορά που κατέθεσαν οι δυο Τομεάρχες σημειώνεται ότι ο Δημοτικός Αερολιμένας Καστελλόριζου έχει παύσει τη λειτουργία του από το Σάββατο 16/7/22 λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου. Το γεγονός του κλεισίματος του Αεροδρομίου έχει προκαλέσει ήδη πολλά προβλήματα στη διασύνδεση του ακριτικού νησιού της Μεγίστης, ειδικά εν μέσω της θερινής περιόδου, ενώ αναδεικνύει το σημαντικό ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών μικρών αεροδρομίων των νησιών.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει όλα τα είδη των πτήσεων (επιβατικές, στρατιωτικές, ιατρικές), καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό. Μάλιστα στα 7 από τα 11 αυτά αεροδρόμια οι υπάλληλοι δεν είναι μόνιμοι αλλά μετακινούνται από άλλα αεροδρόμια δημιουργώντας και σε αυτά ντόμινο ελλείψεων και υποστελέχωσης.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον εν λόγω κλάδο έχει τονιστεί επανειλημμένα στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στην Διοίκηση της ΥΠΑ, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις της Ικαρίας, της Μήλου, κ.α. Παρόλα αυτά υπάρχει πλήρης αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών αφήνοντας νησιά και άλλες περιοχές της χώρας δίχως αεροπορική διασύνδεση, σημειώνουν οι δυο βουλευτές στην Αναφορά τους.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Νίκος Παππάς τονίζουν ότι η επιτελική ανικανότητα της Κυβέρνησης έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου, ενός ακριτικού νησιού με μεγάλη εθνική σημασία και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα. Η πολιτική αποδυνάμωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει φέρει το υπάρχον προσωπικό σε κατάσταση εξάντλησης, με επικίνδυνες συνέπειες για τη συνδεσιμότητα πολλών περιοχών της χώρας αλλά για την ασφάλεια των πτήσεων. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την επανέναρξη της λειτουργίας του Αεροδρομίου του νησιού και για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό της ΥΠΑ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...