Νόστιμα ψητά λαχανικά - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

3-4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε κομματάκια
2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
5 κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο
3 ματσάκια σπαράγγια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
1/4 κούπας tamari (σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη)
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε όλα τα λαχανικά και το δενδρολίβανο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το tamari και το λάδι καρύδας και ρίξε το πάνω στα λαχανικά.
Σκέπασε τα και ψήσε τα για περίπου 55' ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλε  όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...