Νόστιμα ψητά λαχανικά - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

3-4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε κομματάκια
2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
5 κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο
3 ματσάκια σπαράγγια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
1/4 κούπας tamari (σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη)
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε όλα τα λαχανικά και το δενδρολίβανο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το tamari και το λάδι καρύδας και ρίξε το πάνω στα λαχανικά.
Σκέπασε τα και ψήσε τα για περίπου 55' ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλε  όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...