Νυχτερινή εκδήλωση για το "Φεγγάρι του Ελαφιού" από την Ομάδα Πεζοπορίας Ρόδου (ΟΠΕΡ)

Η ΟΜΆΔΑ ΠΕΖΟΠΟΡΊΑΣ ΡΌΔΟΥ (ΟΠΕΡ)θα πραγματοποιήσει την δεύτερη εκδήλωση που υποσχέθηκε στα μέλη της..

Στις 21 Ιουλίου ήμερα Κυριακή και ώρα 19:45 θα πρωτοτυπήσει με μία διαφορετική και ξεχωριστή εκδήλωση πεζοπορίας κάτω από το Φως της Πανσέληνου στην οποία οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν το ''Φεγγάρι του Ελαφιού'',που θα φωτίσει με την μεγαλοπρέπεια του ολόκληρο τον ουρανό.. Ονομάζεται'' Φεγγάρι του Ελαφιού'' διότι σύμφωνα με το Αλμανάκ(ο λεγόμενος Καζαμίας) ο Ιούλιος είναι συνήθως η εποχή που τα κερατά των αρσενικών ελαφιών μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου κύκλου αποβολής και αναγέννησης...

Επίσης στις 21 Ιουλίου σύμφωνα με το Σεληνοηλιακο ημερολόγιο των αρχαίων Ελλήνων η έναρξης κυριαρχίας Θεού Απόλλωνος αρχίζει την 13η Σκιροφοριωνος 3ον έτος 700ης Ολυμπιάδος Σελήνης Μεσουσης δηλ (από την δύση του ήλιου στις 19/06/2024 έως την 3η Εκατομβαιωνος, 4ον έτος 700ης Ολυμπιάδος δηλ η τελευταία ήμερα είναι έως την δυσιν ήλιου στις 21/07/2024....θα απολαύσουν λοιπόν την τελευταία ήμερα του αρχαίου ελληνικού Σεληνοηλιακου ημερολογίου της κυριαρχίας του Απόλλωνος με την εντυπωσιακή πανσέληνο του Ιουλίου στον λόφο του Μόντε Σμιθ με φόντο πίσω τους τον ναό του Πύθιου Απόλλωνα... Οσοι θα συμμετάσχουν στην νυχτερινή πεζοπορία της ομάδας πεζοπορίας Ρόδου (όπερ) η οποία θα διαρκέσει μίση ώρα (30 λεπτά περίπου) θα πρέπει να κρατούν,φαναράκι με φωτάκι ,η μικρο φακουδακι... Θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν με απολυτό δέος, ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα το οποίο συνεχίζει και πρωταγωνιστεί στις περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες των τουριστών ,σε καρτ ποστάλ άλλα και σε μεγάλες παγκόσμιες ιστοσελίδες για το νησί της Ρόδου μας... Ανάμεσα στο μισάωρο της πεζοπορίας βρίσκεται και το πανέμορφο σπήλαιο του Αγίου Νικολάου και το οποίο θα επισκεφτούν για να το θαυμάσουν και όσοι από εσάς δεν το γνωρίζουν!!! Η ακρόπολη της Ρόδου που κοσμεί την κορυφή του λόφου Μόντε Σμιθ είναι να από τα τέλεια παραδείγματα αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής....Η εμπειρία του ηλιοβασιλέματος και συγχρόνως το φως της πανσέληνου στον ιστορικό λόφο της ακροπόλεως είναι κάτι που σίγουρα θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή.... Καθώς η ακρόπολη συνορεύει με τη δυτική πλευρά είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε την Δύση του ήλιου μας άλλα και το ''Φεγγάρι του Ελαφιού''πάνω από το αιγαίο πέλαγος... Οι φυσιολάτρες του είδους άλλα και όλες οι ρομαντικές ψυχές που απολαμβάνουν όσο τίποτα τη θέα του Ολόγιομου Φεγγαριού που προβάλλει φωτεινό ,δίνει μία άλλη, φαντασμαγορική νότα στον καλοκαιρινό ουρανό...για ακόμη μία φορά η λάμψη και το φως του  θα λούσουν τον νυχτερινό έναστρο Ουράνιο Θολό.... Η εκδήλωση μας θα καταλήξει στην παράλια καλάμι επί της λεωφόρου Καλλιθέας όπως στρίβουμε αριστερά για να πάμε στο ξενοδοχείο EDEN ROCK. Συνιστάται αθλητικά παπούτσια,ελαφρύ ρουχισμό παραλίας,και ρουχισμό αλλαγής για όσους κολυμπήσουν?? υπό το φως της πανσέληνου στην θάλασσα καθώς και μία πετσέτα θαλάσσης..

Την βραδιά θα την συνοδεύσει ο ήχος της κιθάρας από δυο αγαπημένα μέλη της ομάδας πεζοπορίας ... Εξοπλιστείτε με τα φωτεινά χαμόγελα σας  και την αγάπη σας για μία μοναδική εμπειρία με την ομάδα πεζοπορίας Ρόδου (όπερ).. Για περισσότερες πληροφορίες της εκδήλωσης και για να δήλωσετε την συμμέτοχη σας θα μπείτε στην σελίδα της ΟΜΆΔΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΊΑΣ ΡΟΔΟΥ (ΟΠΕΡ)στο Facebook.. Ολες οι εκδηλώσεις της Ομάδας μάδας Πεζοπορίας Ρόδου (ΟΠΕΡ)είναι δωρεάν.. Είναι μία προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας ,Ρόδιο πολίτη... και την ανάδειξη των πανέμορφων τοπίων της φύσης της Ρόδου μας παράλληλα και με πατριδογνωσία του εκάστοτε μέρος που επισκεπτόμαστε..

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...