Νουθεσίες - Γράφει ο δικηγόρος Ιωάννης . Σ. Κουμπιάδης

Γράφει ο δικηγόρος Ιωάννης . Σ. Κουμπιάδης

- Νουθεσίες

- Η απορρόφηση των κραδασμών  απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες , ώστε να είναι προνόμιο μόνο ξεχωριστών προσώπων;

Τελικά θέλει «προικισμένους» ανθρώπους με ξεχωριστή ικανότητα για  να  αντιδρούν ανάλογα σε κάθε δυσκολία , που ξαφνικά και  αναπάντεχα συναντούν *, ώστε να απορροφούν  και να εκτονώνουν τους  κραδασμούς ;

Ο Νεύτων ,  Αγγλος φυσικός και ένας από  τους πιο μεγάλους «εφευρέτες» στην σύγχρονη φυσική ,  μετά το  μήλο  που έπεσε τυχαία στο κεφάλι του και  που... δημιούργησε την παγκόσμια έλξη , έγινε   γνωστός  στο παγκόσμιο στερέωμα   για τους   3 νόμους  κίνησης ,  που αποτέλεσαν το πιο ολοκληρωμένο επιστημονικό έργο της Ιστορίας  και σύμφωνα  με τον  τρίτο από αυτούς γνωστό και   ως τρίτο νόμο του Νεύτωνα: «Όταν ένα σώμα ασκεί δύναμη σ' ένα άλλο σώμα (δράση), τότε και το δεύτερο σώμα ασκεί δύναμη ίσου μέτρου και αντίθετης κατεύθυνσης στο πρώτο (αντίδραση). Ή διαφορετικά, Σε κάθε δράση αντιστοιχεί πάντα μια αντίθετη αντίδραση» .

Αλλά  και  η ευκινησία  αποτελεί  το μεγάλο  πλεονέκτημα στον άνθρωπο αφού με την ευκινησία,  το άτομο  δείχνει την  ικανότητά του να ερμηνεύει και να ανταποκρίνεται σε  διάφορα ερεθίσματα ,  αποτελεί δε το  άλφα και το ωμέγα  της  ευκινησίας  η ικανότητα να ξέρει ο άνθρωπος και πώς να απορροφά σωστά τους κραδασμούς,  με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα: "Πριν πατήσεις γκάζι, πρέπει να μάθεις καλά πώς λειτουργεί το φρένο"!!!

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ εν τάχει  στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο      και την “ante portas” δημόσια  διαβούλευση  για  την ένταξη ( μετάπτωση) των Κτηματολογίων Ρόδου- Κω στο εθνικό Κτηματολόγιο,  εάν φυσικά ακόμη πιστεύει ο αξιότιμος κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ότι  δεν θα πρέπει να ανασταλεί προσωρινά η ψήφιση τέτοιας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης  ειδικά αυτή τη χρονική συγκυρία  με κλειστό το Κτηματολόγιο Ρόδου , με χιλιάδες εκκρεμείς πράξεις , αλλά και χωρίς την απαιτουμένη προηγουμένη ψηφιοποίηση  του.  Σε κάθε περίπτωση ,   θα  μας  δώσει την ευκαιρία  να εκφραστούμε ,  για πολλά ουσιαστικά και διαδικαστικά θέματα και εγώ προσωπικά , χωρίς φόβο και πάθος. Τίποτε δεν θα αφήσω στο απυρόβλητο. Προσωπικά πιστεύω ότι  και η τυχόν  ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου  θα είναι τελικά άμεσα ανεφάρμοστη , ομολογουμένως όμως  θα   απέχει «παρασάγγας» από την ισχύουσα διάταξη, δηλ. της ένταξης μας με μια απλή πλειοψηφία και μάλιστα των παρόντων του Δ.Σ  της »ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ .ΝΠΔΔ», άσχετα δε  αν  επί δύο χρόνια κάποιοι  «ταλαιπωρούσαν» και  «ταλαιπωρούντο»  μέσα  από επιτελικές επιτροπές και ομάδες εργασίες , οι οποίες  δεν κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν «δύο γαιδουριών άχυρα» , γι  αυτό και δεν τόλμησε να λάβει το ΔΣ τέτοια απόφαση, κρίνοντας τελικά αναγκαία , έστω και αργά, την εν λόγω   ειδική νομοθετική ρύθμιση  και επειδή «των φρονίμων ολίγα», αυτά τα λίγα επί  του παρόντος !!!

 

* Δύο τα εναντιώτατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός (μτφρ: δυο πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη σωστής απόφασης, η βιασύνη και η οργή)..

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...