Νοσοκομείο Ρόδου – “Δεν αντέχω” λέει η Πολύμνια Γαλανού η μοναδική αναισθησιολόγος

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση του με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλες περιοχές. Η Πολύμνια Γαλανού θα εφημερεύσει μόνη της είκοσι μια ημέρες μέσα στον Αύγουστο.

«Δεν αντέχω» είπε χαρακτηριστικά σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, για να προσθέσει ότι θα διεκδικήσει βραβείο Γκίνες για τις συνεχείς εφημερίες που είναι υποχρεωμένη να κάνει.
Η κ. Γαλανού κατήγγειλε ότι από τις 2 Απριλίου απέστειλε υπόμνημα στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό για να καταρτίσει πρόγραμμα μετακίνησης αναισθησιολόγων εν όψει του καλοκαιριού, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια από την πλευρά του, καθώς ο αναισθησιολόγος που μετακινήθηκε δύο φορές από την Κάλυμνο, το έκανε οικειοθελώς, σε συνεννόηση μαζί της.
Ανέφερε επίσης ότι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χωρίς να «ενοχλεί» την 2η ΥΠΕ, με αποτέλεσμα η ίδια να εφημερεύει σχεδόν ολόκληρο τον μήνα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί σε δικηγόρο, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να κάνει τις εφημερίες που ορίζει ο νόμος. «Έχω ηθική, δεν θα καταδεχθώ να πάρω αναρρωτική άδεια. Αυτό που συντελείται, είναι ένα κακούργημα στις πλάτες των πολιτών» είπε η πρόεδρος του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου και προϊσταμένη του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι για την κατάσταση είναι ενήμερη τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και ο τοπικός και πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι οποίοι «θα έπρεπε να έχουν βγει στα κάγκελα».
«Αν κάποιος πεθάνει στο νοσοκομείο Ρόδου, κανείς δεν θα σκεφτεί ότι η Γαλανού είναι κουρασμένη» κατέληξε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...