Νικιτιάδηςγια την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ξενοδόχων: Σημαντικό βήμα για εργασιακή ειρήνη

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

- ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

 

Με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας και την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ  - Κίνημα Αλλαγής και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού  Γ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής :

«Η υπογραφή της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ  των ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με βάση την οποία, μεταξύ άλλων δίδεται αύξηση 13% στο προσωπικό των ξενοδοχείων,  αποτελεί σημαντικό βήμα για εργασιακή ειρήνη κα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στον τουρισμό στο νησί.

Αξίζουν συγχαρητήριών ο πρόεδρος  των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θ. Σταμούλης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Π. Εγγλέζος  και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και ο πρόεδρος της κ. Μαρκόπουλος για την επίτευξη της συμφωνίας.

 Μέσα σε ένα καλοκαίρι με αυξημένα ποσοστά αφίξεων στο νησί και  με τους εργαζόμενους να ξεπερνούν τον εαυτό τους λόγω της μεγάλης έλλειψής προσωπικού φέτος, η υπογραφείσα συμφωνία που δικαιώνει τους αγώνες των εργαζόμενων, αποτελεί πρότυπο για την υπόλοιπη χώρα που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μεγάλής  έλλειψης προσωπικού στον κλάδο που παρατηρείται  από φέτος και που όπως φαίνεται θα έχει διάρκεια . 

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγή θα συνεχίζει να  να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων»

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων - «Η Δικαιοσύνη...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...