Νικητιάδης προς Αυγενάκη: Κύριε Υπουργέ διορθώστε αμέσως την αδικία κατά της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ

Νικητιάδης προς Αυγενάκη:

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ

- Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην επιτρέψει την συμμετοχή της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ στην επαγγελματική κατηγορία, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου της νόμιμης λειτουργίας των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, όχι δίκην εισαγγελέα-τιμωρού, αλλά κυρίως ως συμπαραστάτη που με βάση το νόμο απευθύνει συστάσεις και υποδείξεις προκειμένου να συμμορφώνονται αναλόγως οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες και να διασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό, η νόμιμη λειτουργία τους στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μόνο όταν εξαντλήσει τα περιθώρια των υποδείξεων και συστάσεων οφείλει να αποφασίζει την επιβολή ποινών.

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ η Επιτροπή λειτούργησε με τη μέγιστη αυστηρότητα εστιάζοντας σε ένα θέμα που ακόμη και νομικώς είναι αμφισβητούμενο. Το εάν δηλαδή η πρόβλεψη του νόμου σε καταδίκη μέλους του Δ.Σ μίας ΠΑΕ, αναφερομένη σε «ποινή τουλάχιστον ενός έτους», εννοεί σε ένα ακριβώς έτος ή σε ένα έτος και μία ημέρα. Η Επιτροπή ερμηνεύοντας το νόμο με αυστηρώς συσταλτική ερμηνεία, έκρινε ότι εφόσον στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ συμμετείχε μέλος με καταδίκη ενός ακριβώς έτους, δεν δύναται η ομάδα να συμμετάσχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αφήνοντας επιμέρους την ορθότητα της απόφασης ως προς τον τρόπο που ερμήνευσε το νόμο, αναρωτιέμαι, δε θα έπρεπε η Επιτροπή να δώσει στην ομάδα ένα μικρό χρονικό περιθώριο έστω δύο ημερών ώστε να διορθώσει το κατά την άποψή της πρόβλημα; Δεν το έκανε. Μπορεί τώρα να ανακαλέσει την απόφασή της; Μπορεί εφόσον ήδη το μέλος με την καταδίκη του ενός έτους αντικαταστάθηκε. Απαιτείται όμως κι ο αρμόδιος Υπουργός κύριος Αυγενάκης ως πολιτικός προϊστάμενος να εκφράσει και τη δική του άποψη για το θέμα. Όχι να παρέμβει στη λειτουργία της Επιτροπής, που ως ανεξάρτητο όργανο οφείλουμε, κυρίως οι πολιτικοί να σεβόμαστε, αλλά να εκφράσει ως πρώτος πολίτης στο χώρο του αθλητισμού τη δική του άποψη και ερμηνεία.  

Κύριε Αυγενάκη, το νησί της Ρόδου στον αθλητικό χώρο έχει μόνο επιτεύγματα να επιδείξει από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν μπορεί σήμερα, όταν διαθέτει μια άξια, κατά γενική ομολογία, ποδοσφαιρική ομάδα όπως η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ να υποβιβάζεται σε μία ολόκληρη κατηγορία επειδή έγινε, ή ερμηνεύτηκε λάθος ένα εντελώς τυπικό θέμα που ΗΔΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ. Έχετε υποχρέωση να τοποθετηθείτε. Τοποθετούμενος είμαι βέβαιος ότι θα αποκαθιστούσατε την αδικία κατά της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Υπουργέ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...