Νικητιάδης: Λάθος η εκ του πονηρού ο αποκλεισμός των τουριστικών λεωφορείων απο την επιδότηση;

Νικητιάδης : ΛΑΘΟΣ Ή ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Ο    ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣ.ΛΕΩΦΟΕΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ;

- Για το πρόβλημα που δημιουργείται στα τουριστικά λεωφορεία της χώρας με τον αποκλεισμό των μισών περίπου εξ αυτών από την χορηγούμενη επιδότηση ένεκα της μειωμένης πληρότητας των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου 2020, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Θεοχάρης, μας έχει συνηθίσει στα λάθη. Λάθη, που πολλές φορές δεν διορθώνονται. Η περίπτωση ωστόσο των τουριστικών λεωφορείων που με βάση τα δικαιολογητικά που ζητάει το Υπουργείο Τουρισμού, για να τους δοθεί η επιδότηση των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου του 2020 αποκλείονται από αυτήν, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα λάθος που διορθώνεται και σε κάθε περίπτωση θεραπεύεται.

Ζητάει το Υπουργείο Τουρισμού, ως προϋπόθεση για την καταβολή της επιδότησης την έκδοση ηλεκτρονικού αναγνωριστικού σήματος τουριστικών λεωφορείων. Δεν γνωρίζει ο Υπουργός και το Υπουργείο του ότι τα τουριστικά λεωφορεία λειτουργούν κανονικά μέχρι σήμερα ; Το γνωρίζει και μάλιστα αρκετά καλά αφού με πρόσφατη απόφαση του ζητούσε να έχουν εκδοθεί τα σήματα μέχρι 19/12/2020. Δεν γνωρίζει ταυτοχρόνως ο κ. Υπουργός ότι περίπου το 40% των τουριστικών λεωφορείων σε ολόκληρη τη χώρα και περίπου 50% των λεωφορείων στη Δωδεκάνησο, εν μέσω κορωνοïού δεν έχει καταφέρει να εκδώσει το σήμα; Επίσης το γνωρίζει. Αν λοιπόν ο στόχος του υπουργείου είναι η πίεση για την έκδοση σήματος, οφείλει άμεσα να παρατείνει την προθεσμία της έκδοσης έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να μην απωλεσθεί η επιδότηση για εκατοντάδες οικογένειες που ζούνε από τα τουριστικά λεωφορεία. Αν όχι, τότε προφανώς το Υπουργείο, ενεργώντας εκ του πονηρού, ζητάει αδικαιολογήτως, δικαιολογητικά που μέχρι σήμερα, γνωρίζει και το ίδιο, ότι δεν ήταν απαραίτητα για την κυκλοφορία και εν γένει λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων. Ας ελπίσουμε ότι το υπουργείο έκανε ένα λάθος που θα διορθώσει και να δώσει αμέσως παράταση στην προσκόμιση των σημάτων.

Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, τόσο για να διορθώνετε τα λάθη σας, όσο και για να αλλάζετε τις πολιτικές σας, όπου απαιτείται».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...