Νικητιάδης: Κράτος της Κρήτης έγινε ο αθλητισμός;

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ;

- Με αφορμή τη νέα απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που για δεύτερη φορά εμμένει στον αποκλεισμό της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ από το επαγγελματικό πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό της στην Γ΄ Κατηγορία, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μένω άναυδος με τον τρόπο που αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το μένος που μοιάζει να την διακατέχει σε βάρος της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ. Την ίδια ώρα που η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ, έχει αποκαταστήσει πλήρως την τυπική αμέλεια που υπάρχει στα έγγραφά της δέχεται εκ νέου την αδιαφορία και το μένος της Επιτροπής, και ταυτοχρόνως, το ίδιο Όργανο, αποφασίζει για πολύ βαρύτερο παράπτωμα όπως αυτό της εκπρόθεσμης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, να δεχτεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα την ομάδα του Ηρόδοτου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κλασικώτερη έκφρασή τους.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι προφανές ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου που διατάσσει τη συμμετοχή της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ στην κλήρωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος και ταυτοχρόνως αγνοεί επιδεικτικά την παγίως καταχωρημένη στο ευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα Αρχή της Αναλογικότητας.

Πως μπορεί κάποιους να μην αναρωτιέται αν όλα αυτά έχουν σχέση με το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης είναι Κρητικός και προφανώς φανατικός υποστηρικτής του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ενώ ταυτοχρόνως η πολιτικώς κυρίαρχοι δεξιοί πολιτικοί της Ρόδου ευρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ;

Τελικώς μήπως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν ο Αθλητισμός μας έγινε κράτος της Κρήτης; Μήπως τελικώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει πολιτική φωνή;

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...