Νικητιάδης: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα αποτελεί πάντα τον φάρο που μας καθοδηγεί

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ   ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ

- Η εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στις 17 Νοέμβρη του 1973, ήταν μία πράξη βαθύτατα πολιτική. Ήταν αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία. Ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα που οδήγησε στην πτώση της δικτατορίας. Μια πτώση ωστόσο που πλήρωσε ο Ελληνισμός με βαρύ τίμημα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

            Σαράντα εννέα χρόνια μετά, οφείλουμε να κρατάμε ζωντανή στην μνήμη μας την μεγάλη εξέγερση των φοιτητών. Ειδικώς όσοι από εμάς ζήσανε τα γεγονότα από μέσα και οφείλουμε να τα μεταφέρουμε στις νεότερες γενιές.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης του πραγματικού νοήματος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είτε από περίεργους νεόκοπους αγωνιστές, είτε επαγγελματίες αμφισβητίες,  αποτελεί ύβρη.

Οι χιλιάδες νέες και νέοι που συμμετείχαν στην μεγάλη εξέγερση μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, οδηγηθήκαμε τότε, διψασμένοι για Ελευθερία και Δημοκρατία. Τα μεγάλα αυτά αγαθά που στέρησε η δικτατορία για 7 χρόνια από τον Ελληνικό λαό. Το Πολυτεχνείο θα ζει πάντα στη μνήμη και στις καρδιές μας. Θα αποτελεί πάντοτε φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες που πρέπει και σήμερα να γίνονται.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...