Νικητιάδης: Ετήσια επέκταση του επιδόματος ανεργίας αν θέλουμε προσωπικό στα ξενοδοχεία

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

-  Με το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου επέλεξε να πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση για το νέο έτος ο τ.υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και αναπληρωτής γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, καθώς αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

 

Μεταξύ άλλων αναλύθηκε η αναγκαιότητα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθότι αποτελεί ένα από το πιο σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση προσωπικού που όπως φαίνεται είναι πρόβλημα που θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. 

 

Περαιτέρω ετέθησαν ζητήματα όπως η υποχρεωτικότητα των τοπικών συμβάσεων για όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, η δημιουργία τμήματος τεχνικών επιθεώρησης με έδρα τη Ρόδο, η σύνθεση του προσωπικού στα ξενοδοχεία και η ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την απασχόληση ανηλίκων, που είναι ανεξέλεγκτη. 

 

Μετά τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετηθήκαν τόσο ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Εγγλέζος όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Σταμούλης, καθώς και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Χωρίς βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των απασχολουμένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, η έλλειψη προσωπικού στο χώρο θα αποτελέσει μόνιμο φαινόμενο που θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό θα είναι σε βάρος του τουρισμού μας. Η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνήθηκε με τους ξενοδόχους και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, δείχνει την ωριμότητα των ανθρώπων του τουρισμού στη Ρόδο. Αντίστοιχη ωριμότητα πρέπει να επιδείξει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρώντας στα μέτρα που είναι απαραίτητα προκειμένου ο τουρισμός μας να συνεχίσει να είναι ο κλάδος και ο βασικός πνεύμονας που στηρίζει την εθνική οικονομία. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι ένας από τους βασικούς όρους επιβίωσης του κλάδου. Περαιτέρω πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές οι τοπικές συλλογικές συμβάσεις για το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων. Ταυτοχρόνως ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του προχωρώντας επιτέλους στη δημιουργία τμήματος τεχνικών επιθεώρησης με έδρα τη Ρόδο. Οφείλεται τέλος από τις ξενοδοχειακές μονάδες η προκαθορισμένη κατάρτιση οργανογράμματος με πλήρη περιγραφή του προσωπικού σε κάθε μονάδα. 

Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή πλούτου στα νησιά μας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι του επισιτισμού είναι οι πνεύμονες για να λειτουργεί και να αναπνέει ο κλάδος. Αυτούς τους πνεύμονες κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να τους προσέξει. Χωρίς αυτούς θα πάψει να αναπνέει ο τουρισμός μας»

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...