Νικητιάδης για χρονική επέκταση επιδόματος ξενοδοχοϋπαλλήλων : «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» απο την Κυβέρνηση στη Βουλή

Δυστυχώς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ξανά από την κυβέρνηση. Ουδεμία συγκεκριμένη απάντηση  από τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Σπανάκη σε ότι αφορά την χρονική επέκταση του επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό. Είναι προφανές ότι στο Υπουργείο προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αναφέρθηκαν σε στοιχεία του 2019 έως το 2022, αγνοώντας παντελώς οτι εμείς από το 1981 είχαμε 210 μέρες τουρισμό το χρόνο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αγνοούν τους ξενοδοχοϋπάλληλους και αδιαφορούν για τα νησιά μας. Εγώ θα συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα» δήλωσε ο Γιώργος Νικητιάδης βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού, μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή προς το υπουργείο Εργασίας με θέμα τη χρονική επέκταση στους εποχικώς εργαζομένους στον τουρισμό. Η συζήτηση της ερώτησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση έχοντας πλήρη άγνοια για τα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό και τους εποχικώς εργαζόμενους σε αυτόν, κρύφτηκε πίσω από αναφορές για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τουρισμό κατά τα έτη 2019-2023. Έφτασε μάλιστα σε σημείο ο υφυπουργός εργασίας, να μιλάει για αυξήσεις σε τζίρους, σε αφίξεις αεροπλάνων, σε πρόσωπα και σε μήνες αγνοώντας πως τα έτη της πανδημίας είχαμε κατακόρυφη πτώση στην τουριστική κίνηση λόγω τoυ κορονοϊού. Παραλλήλως αγνοούσε πάλι πως στα Δωδεκάνησα η τουριστική περίοδος τη δεκαετία του ’80 διαρκούσε 210 μέρες. Τα όσα είπε ο  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Σπανάκης σαν απάντηση φανερώνουν την αποξένωση της Νέας Δημοκρατίας από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα. Ο υφυπουργός, όπως άλλωστε αρέσκεται να κάνει η κυβέρνηση, στην ερώτηση για το θέμα της χρονικής επέκτασης του επιδόματος ανεργίας και την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού απάντησε με γενικολογίες περί μείωσης της ανεργίας με τη διεξαγωγή «ημερών καριέρας και προγράμματα από τη ΔΥΠΑ με εξειδικευμένες δράσεις και στοχευμένες πολιτικές του Υπουργείου Τουρισμού μέσα από τις Σχολές που έχει».

Ο κ. Νικητιάδης κατά την τοποθέτηση του υπογράμμισε πως στα Δωδεκάνησα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό είναι δεκάδες χιλιάδες. Στη Ρόδο μόνο, υπολογίζονται σε 48.000 και στη Κω 15.000 υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται 12 ώρες τη μέρα για 7 μέρες την εβδομάδα, και καταφέρνουν να διατηρούν το χαμόγελο και την ευγένεια τους πρόθυμοι να εξυπηρετούν τους επισκέπτες μας. Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου οι σκληρά αυτοί εργαζόμενοι λαμβάνουν ένα πενιχρό εισόδημα ανεργίας για 2 – 3 μήνες και τον υπόλοιπους μήνες έχουν μηδενικό εισόδημα.

Η κυβέρνηση κωφεύει στο δίκαιο και διαρκές αίτημα των εργαζομένων στον τουρισμό και των επισιτισμό, δεν έχει καν υπολογίσει το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό από μία ενδεχόμενη χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

https://youtu.be/nLP-V22luvk

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...