Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: «Στο συνδικαλισμό δεν χωράει ο κάθε μορφής φασισμός»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-«Στο συνδικαλισμό δεν χωράει ο κάθε μορφής φασισμός»

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τον μέχρι χτες αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αναστάσιο Ψαρομπά, για τα ανατριχιαστικά σχόλια του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με καταγγελλόμενη σεξουαλική επίθεση σε δημοσιογράφο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι αξιολύπητο και δεν θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς, αν δεν ήταν αιρετό μέλος και μάλιστα αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων στην περιοχή μας!

Απορίας άξιο πως τέτοια πρόσωπα αναρριχώνται σε θέσεις ευθύνης και εκπροσωπούν μάλιστα εργαζομένους. Ποιοί επιτρέπουν ή και μεθοδεύουν τέτοιες καταστάσεις και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.

Τεράστιες ευθύνες έχουν συνδικαλιστικά στελέχη που με τη στάση τους ανέχονται ή αξιοποιούν ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύουν την παρουσία τέτοιων ανεγκέφαλων στοιχείων με φασιστικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες απόψεις στα συνδικάτα.

Οι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας στα ξενοδοχεία, οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιους υπανθρώπους και να εξυγιάνουν το σωματείο τους. Δεν αξίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου μια τέτοια άθλια εκπροσώπηση.

Η απομάκρυνση του Ψαρομπά από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αρκεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκβάλλει οχετός φασιστικός, ρατσιστικός, σεξιστικός, μισαλλόδοξος, διχαστικός. Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου οφείλει να διαφυλάξει το κύρος του από τέτοιες καταστάσεις βάζοντας βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι προφανές πως αυτές οι καταστάσεις προκύπτουν ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης σήψης που μαστίζει – όχι τυχαία – το συνδικαλιστικό κίνημα. Τέτοιας ποιότητας πρόσωπα τοποθετούνται επίτηδες σε θέσεις συνδικαλιστικής ευθύνης προκειμένου να βλάψουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Η εξυγίανση των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και κάθε υγιούς και δημοκρατικής συλλογικότητας, κάθε δημοκρατικού πολίτη.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-                                 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...