Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Νότιας Δωδ/σου: «Κανόνας πλέον να καλύπτουν οι ΟΤΑ τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης ΝΔ»

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων

- «Κανόνας πλέον να καλύπτουν οι ΟΤΑ τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης ΝΔ»

 

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να περιμένει το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής να πανηγυρίσουμε επειδή μετά από το φιάσκο του «Olympus» βρέθηκε προσωρινή λύση για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Καρπάθου-Κάσου.

Μετά την τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε με δική τους υπαιτιότητα και την τεράστια ζημιά στην τοπική οικονομία των δύο νησιών μεσούσης της θερινής περιόδου, αποφάσισαν να καλύψουν και πάλι με ημίμετρα τη δική τους ανεπάρκεια.

Φαίνεται πως έχει αναχθεί πλέον σε κανόνα με την κυβέρνηση της ΝΔ, οι ΟΤΑ να καλύπτουν τις ανεπάρκειες του Κρατικού Μηχανισμού. Η ναύλωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πλοίου για την εξυπηρέτηση της γραμμής Καρπάθου - Κάσου αλλά και η κάλυψη μέρους της δαπάνης για την εγκατάσταση κλιματισμού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου από τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΡΜ ΑΕ είναι τα πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Όσο κι αν οι ΟΤΑ εξυπηρετούν ανάγκες και δίνουν παροχές αρμοδιότητας του κεντρικού Κράτους, η ανεπάρκειά της Κυβέρνησης αποκαλύπτεται κάθε φορά και περισσότερο. Η αδιαφορία της ΝΔ για την ποιότητα ζωής των νησιωτών είναι πλέον πέρα από εμφανής. Είναι προκλητική.

Μια χώρα στον αυτόματο και μια Κυβέρνηση που έχει κάνει την ατομική ευθύνη σημαία και κρύβεται πίσω από την επίκληση στο φιλότιμο των πολιτών όπως συμβαίνει με την πανδημία ή και τα τροχαία ατυχήματα.

Απαιτούμε από τους βουλευτές της ΝΔ είτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους είτε να παραιτηθούν προτού τα νησιά μας καταστούν τριτοκοσμικά για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες μας σε έναν τόπο που ευημερούν μόνον οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι.

Ρόδος, 18 Ιουλίου 2022

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...