Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νότιας Δωδ/σου: «Ο εμπαιγμός για την στέγαση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται»

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων

 

«Ο εμπαιγμός για την στέγαση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται»

Παρά τις διαβεβαιώσεις τοπικών κυβερνητικών στελεχών ότι μετά τις εύλογες αντιδράσεις της κοινωνίας για το θέμα στέγασης του ΕΦΚΑ και για τη νέα μίσθωση που θα υπογραφεί και θα στοιχίζει μισό εκατομμύριο τον χρόνο στο ελληνικό δημόσιο -άρα στον ελληνικό λαό-, ο Υφυπουργός Εργασίας άφησε (ξανά) ξεκρέμαστα τα στελέχη του κόμματός του αλλά και την κοινωνία της Ρόδου την οποία εξακολουθούν απροκάλυπτα να εμπαίζουν.

Δια στόματος του Υφυπουργού ακούσαμε ότι τον Νοέμβριο 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση και την αποκατάσταση της στατικότητας του ιδιόκτητου ακινήτου του ΕΦΚΑ στην πλατεία Φώκιαλη Ρόδου το οποίο μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες και το αρχείο του ενοποιημένου φορέα. Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι ήδη η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο... του 2021!

Πρόκειται λοιπόν για διετή επίσημη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του κτιρίου στο κέντρο της Ρόδου, ενώ οι νέες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης τοποθετούν τις εργασίες σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι κυβέρνηση της χώρας, ενώ οι νέες παροχολογίες δεν δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση!

Εντύπωση ακόμα μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, τάχθηκε κατά της παραπάνω πρότασης λέγοντας στον τηλεοπτικό αέρα διαφωνώντας στη μεταστέγαση του ΕΦΚΑ στο «πολύπαθο» κτίριο της πλατείας Φώκιαλη!

Ήδη ξέραμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για να υπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την δίχως λόγο υπερχρέωση του ασφαλιστικού φορέα με 500.000€ ετησίως. Αλλά το ότι ακόμα και οι Βουλευτές της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, το μάθαμε πρώτη φορά.

Είναι ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του ακινήτου του ΕΦΚΑ στην πλατεία Φώκιαλη και να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του ασφαλιστικού φορέα, εξοικονομώντας τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για το ελληνικό δημόσιο.

Απαιτούμε να πάψει ο εμπαιγμός της κοινωνίας και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ελέω των ιδιωτικών συμφερόντων σε μια περίοδο που Έλληνες δοκιμάζονται και μερίδα της κοινωνίας επιβιώνει με επιδόματα και κουπόνια.

Ρόδος, 3 Οκτωβρίου 2022
Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...