Νεκτάριος Σαντορινιός: Μεταφορικό Ισοδύναμο και στις αεροπορικές συγκοινωνίες

«Οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου» ανέφερε χθες το βράδυ σε εκδήλωση στη Ρόδο για το μεταφορικό ισοδύναμο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημιου Αιγαίου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη αφού το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα πα΄γιο ζητούμενο της νησιωτικής Ελλάδας.

Όπως τόνισε, οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει την τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός και αφού προχωρήσουν τα απαραίτητα τεχνικά θέματα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης , ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τις θετικές επιπτώσεις που ήδη έχει το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους κατοίκους των νησιών. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα μέτρο που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ειδικές πολιτικές στα νησιά.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, σε 49 νησιά το Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη μεταφορά εμπορευμάτων, ενώ σύντομα θα ισχύσει και για τα καύσιμα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, αφού εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, στόχος είναι από το 2020 να ισχύσει το μέτρο για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε η τιμή τους στα νησιά να μην υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής στα πρατήρια της Αττικής.

«Καταφέραμε να βρούμε πόρους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (σ.σ. περίπου 170 εκατ. ευρώ), που αποτελούσε χρόνιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων των νησιών, για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα. Βρήκαμε αυτούς τους πόρους διότι εμείς δεν κάνουμε δωράκια στις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών», τόνισε ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος επισήμανε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ανεξάρτητο των προσπαθειών που συνεχίζουν να γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να επανέλθουν σε όλα τα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο νέος γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας. Χαιρέτησαν επίσης οι Φιλήμονας Ζαννετίδης, Τέρης Χατζηιωάννου, Γιώργος Αντώνογλου, Τέρης Χατζηιωάννου, Σάββας Καραγιάννης, Γιάννης Μαχαιρίδης και Στράτος Καρίκης.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Natalie Christopher  .. ήταν στη Ρόδο τον Οκτώβρη του 2018... -Της  Πίτσας Χατζή...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-Ένας από τους ανθρώπους- δημοσιογράφους που έζησαν την ποδηλασία στα «χρυσά» της...
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ -Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...