Νεκρά ψάρια στην παραλία, στην εκβολή του Κρεμαστενού ποταμού - Εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή Ρόδου ζητά το ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την εμφάνιση νεκρών ψαριών στην παραλία στην εκβολή του Κρεμαστενού ποταμού

- Άλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε αυτές τις μέρες στο «σήριαλ» με τον  πολύπαθο ποταμό της Κρεμαστής. Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν κοντά στην εκβολή του ποταμού στη θάλασσα, γεννώντας δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής για τις αιτίες.

- Η ανησυχία μεγαλώνει από το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δεν είναι λίγες οι φορές που εντοπίστηκαν στον ποταμό λύματα, που δυσλειτούργησε ο βιολογικός καθαρισμός, που η βρωμιά και η δυσωδία «πνίγουν» το χωριό.

 

Ο Δήμος οφείλει εξηγήσεις στους κατοίκους της περιοχής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο βιολογικός, με αγωγούς παρατημένους από τις ζημιές της πλημμύρας του περασμένου Νοέμβρη

 

Τέτοια γεγονότα αναδεικνύουν με τραγικό δυστυχώς τρόπο τη διαχρονική εγκατάλειψη όποιας υποδομής έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ όταν πρόκειται για τη στήριξη των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου, Δήμος και Περιφέρεια, «σκίζονται» προκειμένου να εξασφαλίσουν πόρους για έργα που θα τους ευνοήσουν.

 

Άμεσα πρέπει να γίνει έλεγχος για την επικινδυνότητα του νερού από επιστημονικό και τεχνικό κλιμάκιο και τα αποτελέσματα να δημοσιευθούν. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγεία των κατοίκων της περιοχής.

 

ΚΟΒ Δυτικής Ρόδου του ΚΚΕ

 

20 Ιουλίου 2020

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...