Νεαροί Ροδίτες στην Ικαρία για τίτλο πρωταθλητή Αιγαίου!

Νεαροί Ροδίτες στην Ικαρία για τίτλο πρωταθλητή Αιγαίου!

- Τα Ατομικά Πρωταθλήματα Αιγαίου στις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών 8, 10, 12, 14, 16, 18 και 20 ετών ενσωματώνονται στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2020», το οποίο θα διεξαχθεί από Παρασκευή 10 μέχρι και Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Όλοι οι αγώνες, τους οποίους διοργανώνει ο Δήμος Ικαρίας και το Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, θα αρχίζουν στις 7 μ.μ.

Ο πρώτος σκακιστής και η πρώτη σκακίστρια, μέλη σκακιστικών σωματείων Αιγαίου, από την κάθε ηλικιακή κατηγορία ανακηρύσσονται πρωταθλητής και πρωταθλήτρια Αιγαίου αντιστοίχως. Παίρνουν χρυσό μετάλλιο, σκακιστικά βιβλία και αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα διαδικτυακά σκακιστικά μαθήματα και στα διαδικτυακά σιμουλτανέ, τα οποία θα γίνουν το φθινόπωρο από Έλληνα γκραν μετρ.

Για τη δεύτερη θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας προβλέπεται αργυρό μετάλλιο και συμμετοχή στα διαδικτυακά σκακιστικά μαθήματα και στα διαδικτυακά σιμουλτανέ.

Για την τρίτη θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας προβλέπεται χάλκινο μετάλλιο.

Όλοι και όλες θα διεκδικήσουν ισότιμα τα έπαθλα του διεθνούς τουρνουά, συνολικού  ποσού 2.000 ευρώ.

Γενικότερα θα ισχύουν όσα αναφέρει η αρχική προκήρυξη του 43ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Ίκαρος 2020» - Ανοιχτού Πρωταθλήματος Αιγαίου, με εφαρμογή του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερη φροντίδα σε θέματα απολύμανσης και καθαριότητας (http://ikariachess.blogspot.com/).

 

Επιπλέον παροχές

Όσον αφορά τα επιδοτούμενα πακέτα διαμονής, ειδικά για τους νεαρούς Αιγαιοπελαγίτες, προβλέπεται επιπλέον έκπτωση η οποία φθάνει στο 50%.

Δηλαδή, για 8 διανυκτερεύσεις, το ποσόν για σκακιστές και σκακίστριες, μέλη σκακιστικών σωματείων Αιγαίου, από 20 ετών και κάτω, η τιμή σε δίκλινο δωμάτιο είναι 90 ευρώ κατ’ άτομο και σε τρίκλινο 80 ευρώ κατ’ άτομο. Για γονείς και συνοδούς ισχύει το οικογενειακό πακέτο (155 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο και 145 ευρώ κατ’ άτομο σε τρίκλινο). Η προαιρετική επιλογή του πακέτου απαλλάσσει τον σκακιστή / σκακίστρια από την καταβολή παραβόλου συμμετοχής.

Επιπλέον όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες μπορούν να κάνουν χρήση έκπτωσης 30% στα ατομικά τους εισιτήρια, καθώς και στο ναύλο των οχημάτων τους, με πλοία της γραμμής BLUE STAR, από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο προς Ικαρία (με επιστροφή), καθώς και έκπτωση 50% στα ατομικά τους εισιτήρια με το καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Φούρνους, Πυθαγόρειο προς Ικαρία (με επιστροφή).

 

Διευκόλυνση συμμετοχής παιδιών από τη Ρόδο!

Οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες από τη Ρόδο ή από άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης με πλοίο πριν από την έναρξη των αγώνων (το  BLUE STAR CHIOS αναχωρεί από τη Ρόδο την Παρασκευή 10/7, ώρα 4 μ.μ. και φθάνει στον Άγιο Κήρυκο ξημερώματα Σαββάτου 11/7 – προβλεπόμενη ώρα άφιξης: 3.20 π.μ.), θα έχουν τη δυνατότητα ή να εξαιρεθούν από τον πρώτο γύρο ή  να παίξουν τον πρώτο γύρο το Σάββατο 11/7 στις 11 π.μ.

 

Ομαδικό Μεσογειακό Ράπιντ

Το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως ατομικά ράπιντ για άνδρες, γυναίκες, βετεράνους και νέους, τουρνουά μπλιτς, μπλάιντ, chess960, σιμουλτανέ, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.

Πολύ σημαντικό σε Διασυλλογικό επίπεδο είναι το Μεσογειακό Ράπιντ, στο οποίο θα πάρουν μέρος ομάδες χωρών, συλλόγων, καθώς και μικτές ομάδες παιδιών. Προβλέπονται χρηματικά βραβεία και μετάλλια.

Επικοινωνία με τους διοργανωτές μέσω  e-mail: ikaroschess2020@gmail.com.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...