Νεά εποχή για τον Α.Σ Δωδεκανήσου - Κάλλιστος: Όλοι μαζί για το καλό του συλλόγου

Μία νέα εποχή ξημερώνει πλέον για τα καλά στις τάξεις του Α.Σ. Δωδεκάνησος, ο οποίος οργανώνεται σε όλους τους τομείς με μπροστάρη τον Κάλλιστο Διακογεωργίου και έχοντας δίπλα του συνεργάτες και φίλους που είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου η ροδίτικη ομάδα στο μπάσκετ με καρότσι να συνεχίσει να υπάρχει, φέρνοντας κι άλλες μεγάλες επιτυχίες στο νησί. Το πρωί της περασμένης Κυριακής ο Κάλλιστος Διακογεωργίου και τα μέλη που θα αποτελέσουν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή συγκεντρώθηκαν με αντιπροσωπεία από αθλητές της ομάδας και συζήτησαν για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ ανατέθηκαν οι ρόλοι προκειμένου ο Α.Σ. Δωδεκάνησος να λειτουργήσει καλύτερα. Μάλιστα ορίστηκε και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, της οποίας ο στόχος είναι να οργανώσει το σωματείο, να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την καλύτερη λειτουργία του και παράλληλα να φέρει δίπλα στον Α.Σ. Δωδεκάνησος κι άλλα μέλη.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»
Αρχικά το λόγο πήρε ο Κάλλιστος Διακογεωργίου ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πριν τα παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδας, ο Μιχάλης (σ.σ. Χατζηδημητρίου) έκανε έκκληση για βοήθεια σε όλους, αφού υπήρχε αδιαφορία για την ομάδα, που κινδύνευε να μην πάρει μέρος στις επίσημες υποχρεώσεις της. Τα παιδιά πήγαν να παίξουν με αντίξοες συνθήκες και επικοινώνησα μαζί του, ευχόμενος καλή επιτυχία, ενώ τους υποσχέθηκα κατακτώντας το κύπελλο και μία μικρή βοήθεια. Η αλήθεια είναι ότι είχα αγωνία για το αποτέλεσμα και συχνά- πυκνά ήμουν σε επικοινωνία με μία φίλαθλο στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς. Μετά τη λήξη του κυπέλλου με επισκέφτηκε ο Μάκης Δούβαλης και μου είπε ότι θα ήταν λάθος να διαλυθεί ένας τέτοιος σύλλογος, που έχει γράψει ήδη ιστορία. Μου τόνισε ότι αν δεν υπάρχει στήριξη δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω με τα παιδιά, τους παρέθεσα δείπνο προς τιμή τους και έδωσα την υπόσχεση να κάνουμε μία προσπάθεια μαζί με φίλους για να μην διαλύσει το σωματείο.
Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμμετέχει η ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό. Πιστεύω ότι ο αριθμός των ατόμων που θα έρθουν δίπλα στον Α.Σ. Δωδεκάνησος θα μεγαλώσει στο μέλλον. Θέλουμε να βοηθήσουμε συγκεκριμένα το τμήμα του μπάσκετ και μελλοντικά το πινγκ πονγκ. Οι αθλητές του συλλόγου έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους… αθλητές. Θέλουμε να φτιάξουμε το καταστατικό και το τμήμα του μπάσκετ να γίνει ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι μικρός, γιατί ξεκινάει το πρωτάθλημα προς το τέλος του Ιανουαρίου. Δεν υπήρχε οργάνωση πριν και τα παιδιά δεν έχουν καν μπάλες για να προπονηθούν. Εμείς που βοηθάμε δεν χαρακτηριζόμαστε ως διοίκηση, αλλά θα έχουμε μία διοικούσα επιτροπή μέχρι να αλλάξει το καταστατικό. Ο στόχος μας είναι γράψουμε μέλη στο σύλλογο και όταν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις εκλογές. Η διοικούσα επιτροπή είναι εθελοντική, θέλουμε δίπλα μας όλο τον κόσμο και να βγάλουμε τα παιδιά που έχουν αναπηρία από τα σπίτια τους. Έχουμε στο μυαλό μας πολλά πράγματα, όπως την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Ο καθένας μας θα αναλάβει από ένα πόστο για να λειτουργήσουμε καλύτερα».
«ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»
Ο παίκτης- προπονητής της ομάδας Μιχάλης Χατζηδημητρίου υπογράμμισε: «Ο Α.Σ. Δωδεκάνησος ιδρύθηκε το 2000 και ουσιαστικά παίζουμε για 14 χρόνια στα πρωταθλήματα της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ., έχοντας πολλές διακρίσεις. Συνολικά έξι αθλητές μας έχουν φορέσει ή αγωνίζονται ακόμη στην Εθνική ομάδα, έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις όπως η Παραολυμπιάδα ή πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα χωρών. Οι επιχορηγήσεις έχουν κοπεί, κάτι που μας δυσκολεύει οπότε αποφασίσαμε το τμήμα του μπάσκετ να γίνει ανεξάρτητο. Όλα τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα είναι άνεργα. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε χρήματα από τη τσέπη μας στα παιχνίδια του κυπέλλου, κάνοντας μία τελευταία προσπάθεια. Στον τελικό χρειαστήκαμε να βάλουμε το χέρι στη τσέπη για να φάμε κάτι στο αεροδρόμιο και δεν είχαμε καν τρόμπες για να φουσκώνουμε τα λάστιχα. Χαίρομαι που ο Κάλλιστος Διακογεωργίου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μας και ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται δίπλα μας. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε κάποια πράγματα για να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Εμείς δεν χρειαζόμαστε χρήματα, έτσι ώστε να τα διαχειριστούμε. Μ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό το μπάτζετ της χρονιάς μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ, αφού τα ταξίδια είναι πληρωμένα από την Ομοσπονδία. Η παρουσία της ομάδας δεν έχει καθαρά αθλητικό χαρακτήρα αλλά και κοινωνικό. Έχουμε στην ομάδα δύο νεαρά παιδιά που προέρχονται από τροχαία ατυχήματα πριν από λίγα χρόνια. Εμείς όταν μαθαίνουμε για ένα ατύχημα, πηγαίνουμε και βρίσκουμε τα παιδιά στο σπίτι τους και προσπαθήσουμε να τα πείσουμε να έρθουν στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή τρεις αθλητές μας δεν έχουν μέσο για να έρθουν στο γήπεδο και παρά τις επαφές που έχουμε κάνει δεν έχει βρεθεί λύση. Είναι ορισμένα βασικά πράγματα που χρειάζονται άμεσης λύσης».
ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ… ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!
Ο Α.Σ. Δωδεκάνησος κάνει έκκληση σε όλο το φίλαθλο κόσμο να έρθει δίπλα στην ομάδα και να στην στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί. Θα γίνουν εγγραφές μελών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου (κιν. 6977120710)

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κάλλιστος Διακογεωργίου
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Πασχάλης Γκογκίδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Τάσος Καλούδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Δραμουντανής
ΤΑΜΙΑΣ: Μιχάλης Κουκιάς
ΕΦΟΡΟΙ: Μιχάλης Κουκιάς, Λάζαρος Τελόγλου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Σοφία Χατζηγεωργίου- Μαριάννα Κολώνα, Βάγια Γαρμπίδη-Δραγάτη, Δημήτρης Μπιλιάς, Κώστας Στυλιανού
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: Μάκης Δούβαλης
ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
: Δώρος Κωνσταντίνου, Κώστας Καστανάκης, Χαρούλα Γιασιράνη
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...