Να επιστραφούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας

Δελτίο Τύπου-Να επιστραφούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας-  Να σταματήσουν οι φορομπηχτηκές πολιτικές που διαλύουν τον επιχειρηματικό κόσμο και τις ασθενέστερες οικονομικά ελληνικές οικογένειες

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αλλά και εκφράζοντας πάγιες θέσεις του ιδίου και του περιφερειακού συνδυασμού του, μιλώντας σε Μ.Μ.Ε. επεσήμανε τα εξής:

«Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που βιώνουν οι νησιώτες μας. Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. πρέπει να επανέλθουν στην περιοχή μας, διότι ήταν το τελευταίο αναπτυξιακό μέτρο που είχε απομείνει και η αύξησή τους οδήγησε σε καλπασμό της ακρίβειας. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει δίκαιη φορολογική πολιτική. Αφενός βλέπουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βιώνουν φορομπηχτική πολιτικές και οι οικονομικά δυνατοί να μη συνεισφέρουν αυτά που πρέπει. Συγχρόνως οι πολιτικές λιτότητας σε συνδυασμό με τη δυσβάσταχτη φορολογία (άμεσων και έμμεσων φόρων), οδηγούν σε μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των κοινωνικά ασθενέστερων ελληνικών οικογενειών. Θυμίζω ότι όταν αυξήθηκαν οι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά, από την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης, ζήτησα να υπάρξουν κινητοποιήσεις, όμως οι προτάσεις μου δεν έγιναν δεκτές από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.»

Ο κ. Χ. Κόκκινος συμμετέχοντας ως μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας πρόσφατα στη συνεδρίαση της ΕCON (Οικονομική Επιτροπή της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία, 6 & 7/5/2019, αναφέρθηκε και στην αδικία που βιώνουν τα νησιά μας λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α., αλλά και στην ανάγκη δίκαιης φορολογικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Τέλος ζήτησε να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα και χρηματοδοτήσεις στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και του Νοτίου Αιγαίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...