Να αναβαθμιστεί επιτέλους το Νοσοκομείο Ρόδου - Ανακοίνωση απο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 104 - Τ.Κ. 851 00 ΡΟΔΟΣ

synt_ikarod@yahoo.com

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.3.2020

- Το Σωματείο μας απευθύνει χαιρετισμό προς όλους τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και άνεργους του νησιού που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού.

 Θερμό χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης απευθύνουμε προς τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση όχι μόνο της πανδημίας αλλά και των υπόλοιπων καθημερινών περιστατικών.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ έχει πλήρη γνώση των μεγάλων προβλημάτων, ελλείψεων και αδυναμιών του Νοσοκομείου της Ρόδου και ολόκληρου του συστήματος υγείας  του νησιού. Το Σωματείο από την  ίδρυσή του έχει συμπαρασταθεί στους αγώνες και τα αιτήματα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωσή μας το Μαΐο 2015:

«Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου συμμετέχει και συμπαρίσταται στην κινητοποίηση του προσωπικού του Νοσοκομείου της Ρόδου για άμεση αναβάθμισή του. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του νησιού μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου απαιτούμε:

Άμεση στελέχωση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ιατρικών, νοσηλευτικών και διοικητικών θέσεων  του Νοσοκομείου

Εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του

Κατάργηση κάθε είδους  εισιτηρίων για εισαγωγές και εξετάσεις  

Δωρεάν για όλους ιατρική περίθαλψη υψηλής στάθμης

Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας γενικότερα, βάζει τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την υγεία και τη ζωή

 

Δυστυχώς τίποτα δε βελτιώθηκε και τα αιτήματα εκείνα ισχύουν ιδιαίτερα τώρα στην κατάσταση της πανδημίας και απαιτούν άμεση λύση. Απαιτείται άμεσα:

Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Επίταξη ιδιωτικών ιατρικών μονάδων, ιδιωτικών κλινών εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και μικροβιολογικών εργαστηρίων και ιδιωτών γιατρών. 

Προμήθεια μέσων για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τους ιατρικούς ελέγχους (τεστ).

Έλεγχο των κρουσμάτων αισχροκέρδειας και απόκρυψης μέσων υγειονομικής προστασίας. Να επιβληθούν σκληρές ποινές στους παραβάτες.

 

Με  τραγικό τρόπο αποδείχθηκε  η σημασία  ενός συστήματος υγείας αποκλειστικά δημόσιου, σύγχρονου,  υψηλού επιπέδου που να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη για όλους,  με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Αντίθετα προς τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανάγκη να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και της περίθαλψης. Καμία ανάμειξη των ιδιωτικών εταιριών στην ασφάλιση και την υγεία.   

  Η εξασφάλιση ενός τέτοιου συστήματος υγείας είναι εδώ και χρόνια ένας από τους βασικούς στόχους του συνταξιουχικού κινήματος.  Οι αγώνες μας πρέπει  συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικοί  με τους ίδιους στόχους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να παραμείνουν ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρμόδιων, ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες, όσο δυνατόν γρηγορότερα και με τις λιγότερες επιπτώσεις.

 

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...