Νίκος Χρυσόγελος: "Δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε τους κλέφτες με μαχαιροβγάλτες"!»

 Το είχαμε πει: «δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε τους κλέφτες με μαχαιροβγάλτες»

Δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

 

O Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων σχετικά με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής:

 

 «Επιτέλους η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία, έστω και με καθυστέρηση, στοιχειοθέτησαν κατηγορητήριο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή και προχώρησαν σε συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα και μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης που όπως δείχνει το κατηγορητήριο ευθύνεται όχι μόνο για τη ρατσιστική ρητορική αλλά και για σωρεία εγκληματικών πράξεων τα τελευταία χρόνια.

    Η Χρυσή Αυγή αναπτύχθηκε σε μια εποχή άδικων πολιτικών που οδηγούν σε κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας, κι εξάντληση των αντοχών των κοινωνιών. Αλλά οι ρίζες της βρίσκονταν σε αντιλήψεις απαξίωσης της δημοκρατίας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του πολιτικού διαλόγου. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα δεν ήταν παντελώς άγνωστα. Όμως, η οργή απέναντι στο αποτυχημένο πολιτικό σύστημα οδήγησε σημαντικό αριθμό πολιτών να κλείσει τα μάτια μπροστά στον βάρβαρο πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής, τις νεοναζιστικές αντιλήψεις της ακόμα και στην βία ενάντια σε μετανάστες ή άλλες κοινωνικές ομάδες.  

     Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν, μάλλον, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πολιτεία και η δικαιοσύνη πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί όσους ευθύνονται για εγκληματικές ενέργειες, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, υποκινητές της απάνθρωπης βίας αλλά και όσους υπέθαλψαν εγκληματικές συμπεριφορές ή ενίσχυσαν με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ενίσχυσης,  εγκληματικές πρακτικές.

     Από την άλλη η κοινωνία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι  η εγκληματική δράση και η βία που άμεσα ή έμμεσα πυροδοτήθηκαν από το βάρβαρο πολιτικό  μήνυμα της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ θα μπορούσαν να είναι λύση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.  Αντιθέτως, από την κρίση και τις άδικες πολιτικές θα βγούμε με ανάπτυξη ενός διαφορετικού πολιτικού σχεδίου. Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε από την οργή και την κατάθλιψη σε μια συνειδητή απόφαση να αλλάξουμε τα πάντα με όραμα και ρεαλισμό. Με λογικές και ισορροπημένες πολιτικές. Με δημιουργικές ανατροπές που φέρνουν λύσεις. Με περισσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και συνεργασία. Με πολιτικό διάλογο. Με ενίσχυση της αξιοπρέπειας. Με πρωτοβουλία των πολιτών και της κοινωνίας από τα κάτω”.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...