Νίκος Φαρμακίδης στην ΕΡΑ Ρόδου: Έχουν κλείσει πάνω από 100 ρέματα στο νησί της Ρόδου! Πρέπει να αποκατασταθεί η φυσική τάξη

Iδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ρόδου και στους δημοσιογράφους Ρένα Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή ο  Νίκος Φαρμακίδης, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος του ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου.
Αρχικά κατήγγειλε πως βρίσκεται κυνηγημένος από τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και την υπηρεσία του γιατί δεν δέχτηκε να υπογράψει μια περιβαλλοντική μελέτη για την γέφυρα στ Αφαντου , που είναι άχρηστη, αντιπροτείνοντας την κατασκευή της γέφυρας στην Κρεμαστή ."Κανείς δεν απάντησε κανείς δεν έδωσε σημασία" , είπε χαρακτηριστικά.
Και ο κ. Φαρμακίδης αναρωτήθηκε " γιατί τόσα χρόνια που κάνουν μελέτες για γέφυρες δεν έκαναν και μια για τη συγκεκριμένη". Δεν  τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα και το πρόβλημα. Με κατηγόρησαν ότι έχω κολλήσει στα ρέματα, επειδή είμαι αυστηρός σε θέματα παράνομων αδειών και στους καθαρισμούς τους. Υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η περιφέρεια που πρέπει και να τα αστυνομεύει βάση του νόμου. Έχουμε σκανδαλώδεις υποθέσεις είπε ο κ. Φαρμακίδης που κλείνουν ρέματα όπως τ΄ Αφάντου. Στην περίπτωση  της Ιαλυσού έχουμε 10 μεγάλα καλυμμένα και εξαφανισμένα ρέματα με ευθύνη αυτών που θα έπρεπε να τα αστυνομεύουν .
Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν πληρώσουν δεν θα μπορέσει ο τόπος αυτός να σωθεί από  αυτή την κατάσταση. Χάνονται στη διάχυση ευθύνης. Θα πληρώσουμε εκατομμύρια αποζημιώσεις τώρα διότι κάποιοι θέλησαν να θάψουν τον ποταμό. Είναι εγκληματικό αυτό που έγινε από τις ίδιες τις υπηρεσίες. Όλες οι άδειες που δόθηκαν για οικοδομές κοντά στον ποταμό είναι παράνομες. Το ΤΕΕ είπε ο κ. Φαρμακίδης , τότε είχε αντιταχθεί στο κλείσιμο των ρεμάτων. Έχουν κλείσει πάνω από 100 ρέματα, εκτός από το ρέμα του Ροδινιού που με το ζόρι οριοθετήσαμε. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Φαρμακίδης είπε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ξηλωθούν όλα τα έργα. Δεν υπάρχει άλλη λύση.Δεν μπορούμε να τα αφήνουμε ετσι. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φυσική  τάξη των πραγμάτων, τόνισε ο κ. Φαρμακίδης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...