Νίκος Μαυροματάκος: Όσο πιο σύντομα ανατραπεί η ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες

Ο Νίκος Μαυροματάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη νέα συγκυβέρνηση, μιλά για ακροδεξιά ατζέντα του Σαμαρά και προβλέπει οτι η κοινωνία δεν θα μείνει για πολύ καιρό με σταυρωμένα τα χέρια!

1.Νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ: Πως σχολιάζετε αυτό το ....πάντρεμα; Τι σηματοδοτεί στη πολιτική ζωή της χώρας;

Τα νήματα και αυτής της κυβέρνησης τα κινούν οι δανειστές. Τα κόμματα που τόσο καιρό στήριζαν την κυβέρνηση, δεν έχουν καμία ουσιαστική αντίθεση σε αυτό, και συνεχίζουν την βάναυση και αντικοινωνική πολιτική τους με το ίδιο μένος. Παρά τα τελευταία κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα της ΕΡΤ, αποφάσισαν το μεν ΠΑΣΟΚ με όλη του την ψυχή, η μεν ΔΗΜΑΡ κατόπιν εξαιρέσεων και κατά …περίπτωση, να συνεχίσουν να στηρίζουν τα μνημόνια και τις επιλογές της ακροδεξιάς ατζέντας του Σαμαρά . Είναι μία κυβέρνηση φτιαγμένη από τα ίδια υλικά της διαπλοκής και της καταστροφής. Έτσι και αλλιώς οι δύο νεόνυμφοι έχουν από καιρό δείξει πως ταιριάζουν σε όλα απόλυτα. Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι θνησιγενές και σαφώς μεταβατικό. Είναι προϊόν της πολιτικής αποσύνθεσης και απαξίωσης των κομμάτων που το συγκροτούν. Το πραγματικό τους μέλημα είναι η εφαρμογή των μνημονίων και η διατήρηση των πελατειακών μηχανισμών τους. Η νέα κυβέρνηση έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι αποφασισμένη να εκτελέσει το μνημονιακό συμβόλαιο των νέων απολύσεων, των νέων φόρων, των λουκέτων σε νοσοκομεία και σχολεία. Το νέο κυβερνητικό υβρίδιο δεν μπορεί να κρύψει ούτε τον εκτροχιασμό του οικονομικού προγράμματος και το χρηματοδοτικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα λιτότητας, όσα success stories και αν επικαλεστεί, όσες ψεύτικες δημοσκοπήσεις κ αν εμφανίσει. Δεν μπορεί να κρύψει τις δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση αυτής της πολιτικής. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να κρύψει τη δέσμευσή του να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πρόγραμμα μνημονιακής ισοπέδωσης και καταστροφής.

2. Θα αντέξει να βγάλει τη τετραετία;

Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης, της Τρόικας, και του εγχώριου διαπλεκόμενου, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, είναι να πάει αυτή η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάιο. Είναι όμως στην πραγματικότητα κυβέρνηση μιας χρήσης, δηλαδή μέχρι τις γερμανικές εκλογές και από κει και πέρα η αποσύνθεσή της θα είναι πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο απότομη. Το θέμα είναι ότι δεν θα πέσει από μόνη της. Και εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εντείνουμε την αντιπολίτευσή μας και πρέπει να στηρίξουμε τους κοινωνικούς αγώνες με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της. Όσο συντομότερα ανατραπεί, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Γιατί μια κοινωνία με 27% ανεργία επί χρόνια και με μηδενική προοπτική εξόδου από την κρίση, δεν πρόκειται για πολύ ακόμη να είναι με σταυρωμένα τα χέρια.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...